Verbeterde isolatiewaarde door een ontkoppelde voorzetwand.

Noise Shield, hét isolatiepakket voor de doe-het-zelver

Burengeluid is één van de meest voorkomende geluidsproblemen waar wij als Akoestiekwinkel vragen over krijgen. In de zomermaanden zijn dit problemen met de buitenakoestiek, maar het gehele jaar door krijgen we vragen over geluidsproblemen van bovenburen, naaste buren en onderburen. De meest voorkomende problemen zijn spraakgeluid, te luide muziek en contactgeluiden zoals het sluiten van deuren, loopgeluiden, apparaten en machines en in de scheidingsmuur gefreesde waterleidingen. Met het Noise Shield Isolatiepakket kunt u de scheidingswand(en) met de buren isoleren en deze problemen verminderen.

Wat is er anders aan Noise Shield©?

Een goede voorzetwand is een wand die ‘zwevend’ voor of tegen een bestaande wand wordt gemonteerd. Met ‘zwevend’ wordt bedoeld dat de voorzetwand geen enkele starre verbinding maakt met het gebouw en/of woning. De meeste producten, zoals een metal-stud, worden aan de bestaande constructie vastgeschroefd en maken zo alsnog een contactbrug.

Hoe werkt Noise Shield© dan?

Het Noise Shield© pakket bestaat uit verende rachels die samengesteld zijn uit twee MDF latten met daartussen het trillingsisolerende schuimmateriaal verlijmd. De achterste lat, met een klein schroefgat voor de montage, wordt gebruikt voor het monteren tegen een wand, muur of een balkenframe. De voorste lat, voorzien van een wat groter gat voor het schroefbit, wordt gebruikt om twee lagen gipsplaat tegen elkaar te monteren. De trillingsisolerende kern zorgt ervoor dat trillingen (resonanties) niet tot de gipsplaten afwerklaag kunnen dringen.

Om het klankkast effect binnenin de Noise Shield Voorzetwand te vermijden, vindt u in het pakket ook een spouwvulling. Dit is een polyesterwol-materiaal voor het vullen van de holle ruimte achter de gipsplaten. Dit wol-materiaal, Akoestiwol, is huidvriendelijk en is een ideaal alternatief voor minerale wol. Akoestiwol absorbeert geluid in de spouw én zorgt voor thermische isolatie.

Hoeveel heb ik nodig?

Eén pakket bevat voldoende materiaal voor het isoleren van 3 m² wand. U hoeft alleen nog schroeven, plugjes en gipsplaten aan te schaffen. U vindt de volgende materialen in het pakket:

Inhoud Noise Shield pakket

  • 7 Akoestische Rachels van 1200 x 60 x 40 mm (ieder met 5 gaten).
  • 4 Akoestiwol Spouwvulling met een plaatafmeting van 1000 x 544 x 40 mm.
  • 5 Randstroken met een afmeting van 1200 x 60 x 10 mm.
  • 1 Koker naden-kit.

Inhoud Verwerkingsset (los verkrijgbaar)

  • Betonboor 5 mm.
  • Schroefbit (kruiskop) met houder.
  • Keramisch mes.

Hoe monteer ik Noise Shield?

Het Noise Shield© isolatiepakket is een doe-het-zelf product dat eenvoudig kan worden gemonteerd door eenieder die een beetje kan klussen. U vindt een gebruiksaanwijzing op de verpakking van het product en ook op de productpagina vindt u meer informatie. In het kort gaat het als volgt:

Monteer als eerste de randstroken rondom de te isoleren wand. Deze stroken worden als het ware als platliggende plinten op de vloer en langs de wanden en het plafond gemonteerd. Ze zorgen ervoor dat de twee lagen gipsplaat geen verbinding kunnen maken met de constructie. De stroken kunnen worden gemonteerd met wat lijm of kit. Vervolgens worden de verende rachels gemonteerd. Allereerst op en tegen de randstroken, dus liggend op de vloer en staand langs de wanden. Vervolgens verticaal tegen de wand met een horizontale tussenafstand van hart-op-hart 60 cm. Dan plaatst u de Akoestiwol spouwvulling tussen de verende rachels en monteert u de zelf aangeschafte gipsplaten tegen de rachels. De gipsplaten, een dubbele laag, laat u aansluiten tegen de randstroken. Zo raken de platen nergens de wanden, vloer of het plafond. Als laatste werkt u het randje rondom de gipsplaten af met de meegeleverde naden-kit.

Alternatieven voor hoge geluidsniveaus

Heeft u een toepassing met hoge geluidsniveaus? Bijvoorbeeld een horecagelegenheid of een geluidsstudio? Dan bent u misschien beter af met dikkere akoestische rachels, bijvoorbeeld met de Merfoflex Tussenregels van 60 of 120 mm dik. Hiermee maakt u een zwevende voorzetwand of plafond tot wel 145 mm dik. Let wel dat dit product veel meer ruimte in beslag neemt!

Vragen? Contact
Heeft u nog vragen over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op, wij geven u graag zo snel mogelijk antwoord op uw vragen.