Isomat

Isomat KE
Mass loaded vinyl is de term waar producten zoals Isomat vaak op gezocht worden. De Nederlandse benaming is wat simpeler: Massaplaten. Deze geluidsisolerende platen, met een bijzonder hoge densiteit, of dichtheid, zijn geschikt voor het isoleren van lichte oppervlakken zoals deuren, vloeren, wanden en scheepsvloeren. Door het principe van massa toevoegen neemt de isolatiewaarde toe.  Hoe hoger de massa van een oppervlak des te hoger de isolatiewaarde.

Isomat TS
Geluidsisolerende plaat die gebruikt wordt voor het isoleren van lichte constructies zoals houten vloeren, lichte (systeem)wanden en deuren. Isomat KE wordt ook gebruikt als isolerende kern van sandwich toepassingen, bijvoorbeeld verlijmd tussen twee lagen hout- of gipsplaat. Isomat isoleert luchtgeluid en resonanties in licht plaatmateriaal.

Isomat VM (Vloermat)
Massaplaat op kunststof basis en daardoor uitermate geschikt voor de luxe jachtbouw, bijvoorbeeld voor het isoleren van dek, luik en vloer. Werkt volgens hetzelfde principe als Isomat KE, akoestisch isoleren door het toevoegen van massa. Ook voor toepassingen in woningen is Isomat geschikt, bijvoorbeeld voor het isoleren van vloeren, wanden en deuren. De zwaarste variant weegt 24 kg/m².

Akoestische Vloermat welke geschikt is voor het isoleren van vloeren in voertuigen, bijvoorbeeld campers, oldtimers en vrachtwagens. Isomat VM wordt meestal gebruikt in combinatie met ontdreuning, zoals Vibraflex of STP. Dit product kan ook dienen als isolerende interieurbekleding. (Isomat VM is niet geschikt voor het isoleren van gebouwen).

Filteren
Filteren