Geluidsomkasting voor de warmtepomp

Hoge energiekosten maken de warmtepomp een aantrekkelijk alternatief voor de traditionele manieren van energievoorziening in huizen en bedrijven. De warmtepomp is immers niet alleen goed voor het milieu maar ook voor uw budget. Er is echter één nadeel: de buitenunit zorgt soms voor lawaaioverlast voor de gebruikers en hun buren. Omdat we geloven in de rol van een warmtepomp in de huidige energietransitie en het behalen van de klimaatdoelstellingen zijn we bij Akoestiekwinkel aan de slag gegaan en hebben we twee geluiddempende warmtepomp omkastingen ontworpen. Zo kan u in alle rust en stilte genieten van de voordelen van uw warmtepomp.

Wilt u meer weten over geluiddempende omkastingen voor een warmtepomp? Klik hier voor meer informatie. Mocht u toch nog vragen hebben. Neem dan contact met ons op. We helpen u graag verder!

Filteren
Filteren

We zetten alle voordelen van onze warmtepomp omkastingen graag voor u op een rijtje:

  1. Ze maken uw warmtepomp aanzienlijk stiller met een uitstekende geluidsreductie van 9 tot 15 dB;
  2. Ze beschermen uw warmtepomp tegen weersinvloeden, beschadigingen en vandalisme;
  3. Dankzij efficiënte luchtweg paden behoudt uw warmtepomp haar rendement;
  4. Handige toegangsluiken maken de warmtepomp vlot bereikbaar voor onderhoud;
  5. Ze zijn geschikt voor ieder merk en type warmtepomp;
  6. Dankzij hun duurzame materialen zijn ze bijzonder onderhoudsvriendelijk;
  7. Een eenvoudig ontwerp zorgt ervoor dat u ze makkelijk zelf in elkaar kan zetten.

Vraagt u zich af hoe u uw warmtepomp stiller maakt? We hebben twee standaard geluiddempende omkastingen voor de buitenunit van een warmtepomp: onze DICE en onze ACE. Afhankelijk van de afmetingen van uw unit hebben we per type ook nog verschillende maatvoeringen. Hieronder vindt u alle beschikbare warmtepomp omkastingen.

Meest gestelde vragen
Q: Wat voor geluid maakt een warmtepomp?

A: Iedere warmtepomp heeft zijn eigen specifieke geluid. De meeste buitenunits van een warmtepomp produceren een soort van bromtoon. Onze DICE is ontworpen om de meeste geluiden naadloos te camoufleren. Produceert uw warmtepomp vooral erg lage tonen? Dan is de ACE een betere keuze.

Q: Wat kun je doen tegen geluidsoverlast van een warmtepomp?
A: Goed nieuws, want er zijn verschillende dingen die u kan doen om de overlast te beperken. Een kwalitatieve warmtepomp omkasting is uiteraard een eerst stap, maar ook de plaatsing van uw warmtepomp kan een wereld van verschil maken. Meer weten? Lees er hier alles over.

Q: Kan een warmtepomp in een kast?
A: U kan uw warmtepomp niet zomaar in om het even welke omkasting plaatsen. Er moet voldoende vrije ruimte zijn en de aan- en afvoer van zuivere lucht moet ten allen tijde gegarandeerd worden om de prestaties van uw warmtepomp niet negatief te beïnvloeden. Kiest u voor onze kant-en-klare omkastingen DICE of ACE en volgt u onze aanbevelingen over de afmetingen nauwgezet op? Dan garanderen wij een optimaal rendement van uw warmtepomp.

Q: Hoeveel kost een omkasting van een warmtepomp?
A: De kostprijs is afhankelijk van de afmetingen van de omkasting. Twijfelt u over de juiste maat? Volg dan de instructies op onze keuzehulp.

Q: Hoeveel decibel mag een warmtepomp maken?
A: De maximale geluidsproductie van uw warmtepomp hangt af van uw woonsituatie. Twijfelt u of uw warmtepomp binnen de normen valt? Neem dan contact op met uw lokaal bestuur. Blijkt dat uw warmtepomp inderdaad te luidruchtig is? Dan hebben wij vast een oplossing voor u. Neem snel contact met ons op, wij helpen u graag.