Bass traps voor het verminderen van lage tonen

Wat zijn Bass Traps?
Bass traps worden ook wel hoekabsorbers of Baffles genoemd vanwege de vaak verticale montage. Het zijn geluidsabsorberende elementen gemaakt van diverse schuimmaterialen. Bass Traps worden doorgaans toegepast in studio's en luisterkamers waar de lage frequenties in de muziek domineren. Door het relatief grote volume zijn dit soort producten instaat om vooral lage frequenties te absorberen.

Waar en hoe toe te passen?
Bass trap-achtige producten worden het best in de hoeken van de ruimte toegepast. Lage frequenties of staande golven passen als het ware precies in een ruimte als ze voor een akoestisch probleem zorgen. Met voldoende Bass traps worden de hoeken als het ware kleiner gemaakt en de geluidsgolf wordt wat ingekort. De meest voorkomende plekken zijn de hoeken voor- en achter de luisterplek waar de wanden samenkomen en in de hoeken waar de wand en het plafond samenkomen. Plaats minimaal twee Bass traps per hoek en minimaal twee hoeken per ruimte.

Er zijn ook alternatieve producten om zelf Bass traps van te maken. Met Eco-coustic Cotton als vulling kunt u zelf ook Bass traps maken. U kunt een houten frame omspannen met textiel en Eco-coustic Cotton als vulling gebruiken, maak het frame minimaal 150 mm diep voor voldoende absorptie van lage tonen.

Hieronder vindt u de producten die als Bass traps kunnen functioneren

Filteren
Filteren

Ruimte akoestiek
Meer oplossingen en producten voor het verbeteren van de ruimte akoestiek in uw luisterruimte of geluidsstudio vindt u op onze Studio & Hifi pagina.