Akoestiek in woningen verbeteren

Wat is het probleem
Het galmt bij u in huis, harde klanken lijken versterkt te worden waar door u onverstaanbaarheid tijdens bezoek of aan de telefoon ervaart.  Galm wordt veroorzaakt door het gebruik van(teveel) harde materialen in het interieur van uw huiskamer, slaapkamer of andere ruimte in huis. Wij hebben daarom speciaal tegen nagalm kant-en-klare (en esthetisch verantwoorde) akoestische panelen,  baffles, absorptieplaten en eilanden in ons assortiment.


Wat is de oplossing
U vraagt zich wellicht af: hoeveel geluidsabsorptie moet ik plaatsen en waar? Dit is mede afhankelijk van uw situatie. U leest de volledige uitleg op onze Blog-post. In het kort: de oplossing bestaat uit het aanbrengen van zachte en dus geluidsabsorberende vlakken zoals tapijt, gordijnen en absorberende producten die u terug vindt op onze webshop. De beste plaatsen om geluidabsorptie aan te brengen is zijn de wanden en het plafond, de eerste reflectievlakken van geluid.

Wat heb ik nodig en hoeveel heb ik nodig
Het plaatsen van 40 á 50% van het vloeroppervlak aan geluidsabsorberende materialen geeft een duidelijk betere akoestiek. Wij adviseren echter om het probleem in fasen aan te pakken.  Wanneer u begint met circa 30% van het vloeroppervlak aan absorptiematerialen in de ruimte aan te brengen zou dit al tot een flinke verbetering moeten leiden, waarbij in een latere fase altijd meer geluidsabsorptie kan worden toegevoegd.

Voorbeeld
Uw huiskamer heeft een vloeroppervlak van 40 m². U heeft een leren bank, laminaat, een vloerkleed van 3 m² en 2 dikke gordijnen van 4 m². In deze ruimte is het verstandig om tenminste 10 á 15 m² absorptievlak aan te brengen. Plak niet iets onder tafels of stoelen, het resultaat hiervan is minimaal te noemen. Delen van wanden en plafond zijn de aangewezen plekken voor absorptiepanelen.

Tips pagina
Op onze Tips pagina vindt u een artikel met een uitgebreide uitleg over Nagalmbestrijding. Heeft u nog vragen of komt u er niet uit dan kunt u contact met ons opnemen via de Contactpagina, voeg daarbij gerust wat foto’s van uw situatie. Stel een korte vraag via WhatsApp of breng een bezoek aan onze showroom/winkel te Gorinchem (let u op de openingstijden?).

Hieronder vindt u de producten die geschikt zijn voor het verbeteren van de ruimte akoestiek:

Filteren
Toepassing
Selectie verfijnen
Filteren
Pagina
Filteren
Pagina

Geluidsisolatie en akoestiek in uw woning
Meer informatie over apparaat isolatie, deur isolatie, vloerisolatie en het verminderen van galm in huis vindt u op de pagina Geluidsisolatie en akoestiek in uw woning