Terug naar overzicht

Akotherm GG

Geluidabsorberend paneel

Print
Like
Login of maak een account aan om het product aan uw favorieten toe te voegen
Share
Waardering:
90% of 100

Akotherm GG is een stevige polyesterwolplaat met een extra hoge densiteit (40 Kg/m³) en dubbelzijdig glad afgewerkt. Dit type polyesterwol plaat is wellicht de fraaiste in zijn soort en is uitermate geschikt om in het zicht te worden geplaatst voor het verbeteren van de akoestiek in een galmende ruimte. Akotherm GG kan tegen wand en plafond worden gemonteerd, het product kan tegen een stootje.

Lees meer
Variant Art.nr. Afmetingen (mm) Kleur Prijs incl. btw Voorraad Aantal m2
W0881 1000 x 600 x 40 Wit
€ 31,41
(p. st.)
112 st.
W1161 1000 x 600 x 20 Zwart
€ 23,90
(p. st.)
42 st.
W1162 1000 x 600 x 50 Zwart
€ 37,96
(p. st.)
49 st.
K1161 1200 x 1000 x 20 Zwart
€ 45,39
(p. st.)
206 st.
K0881 1200 x 1000 x 40 Wit
€ 60,40
(p. st.)
514 st.
K1162 1200 x 1000 x 50 Zwart
€ 73,50
(p. st.)
221 st.
€ 0,00
(excl. btw: € 0,00)
Staffel korting

Hoeveel heb ik nodig om de akoestiek te verbeteren?
Bij het toepassen van 50% van het vloeroppervlak aan absorberende producten aan wanden en/of het plafond gaat de akoestiek er enorm op vooruit. Het beste resultaat wordt behaald wanneer absorptievlakken verspreid in een ruimte wordt aangebracht. In de praktijk blijkt echter vaak dat een percentage van +/- 30% al veel verbetering geeft. Op onze tipspagina vindt u de volledige uitleg over nagalm.

Wat het is en doet
Akotherm is hét alternatief voor traditionele minerale wolsoorten (glas- en steenwol). Van gerecyclede PET flessen worden lange vezels gemaakt met als eindresultaat een oersterk en vormvaste polyesterwol. Akotherm absorbeert geluid én zorgt daarnaast ook voor thermische isolatie. Door de hoge absorptiewaarden wordt een betere akoestiek gecreëerd in ruimten waar nagalm (reflectie van geluid) een probleem vormt. Ook kan Akotherm als thermische isolatie worden ingezet.

Waar toe te passen
Akotherm GG is toepasbaar voor het verbeteren van de akoestiek in diverse ruimten en toepasbaar voor zichtwerk in bijvoorbeeld een studio, slaap- en woonkamer. Voor het verbeteren van de akoestiek in openbare ruimten of scholen kunt u Akotherm GG gebruiken tot een dikte van 20 mm.

Akotherm GG is zowel binnen als buiten toe te passen. Ook het Plafond van het balkon, dat vaak verkeersgeluiden reflecteert, kan met Akotherm GG worden bedekt.

Wat zijn de eigenschappen
Akotherm GG heeft uitstekende geluidsabsorberende en thermische eigenschappen en is vriendelijk voor de huid. Het contact met de polyestervezels levert geen gevaar op voor allergische reacties, huidirritaties of ademhalingsproblemen. Het materiaal geeft geen stofvorming en bevat geen chemische bindmiddelen. Daarnaast is het niet giftig en 100% recyclebaar. Het product kan prima tegen vocht. Andere eigenschappen van Akotherm Basic D40 zijn:

 • Brandklasse B, drupgetal D0.
 • Hittebestendig.
 • Vormstabiel.
 • Densiteit: 40 kg/m³.
 • Kleur van het product: zwart: RAL7021 of wit: RAL9016.
 • Tolerantie afmetingen: max. 10%.

Montagetips
Gebruik Stauf Extreme Tack contactlijm voor het bevestigen van de Akotherm platen. Smeer de Stauflijm vanuit de hoeken richting het midden en smeer de lijm uit in het midden van het paneel. Bij voldoende lijm blijft het paneel direct aan de ondergrond kleven, stutten of klemmen is niet nodig.

Meer over Akotherm
Op de tipspagina vindt u een uitgebreid artikel over alle Akotherm varianten.

Gratis productmonster
Overtuig u zelf van onze productkwaliteit en vraag een gratis monster aan. Vult u het Contactformulier in met uw adresgegevens dan sturen wij zo spoedig mogelijk een productmonster naar u toe.

Akoestiekwinkel is onderdeel van Merford, dat al ruim 35 jaar gespecialiseerd is in geluid- en lawaaibeheersing in de bouw en industrie. Door te luisteren naar de problemen van onze klanten kunnen we samen met onze jarenlange expertise het juiste advies geven voor het beheersen van geluid in voertuigen, boten en jachten, woningen en studio’s. Op onze website delen we deze kennis en leiden we u naar de juiste oplossing.

De voordelen van Akoestiekwinkel

 • Grote expertise, het juiste advies
 • Betrouwbare kwaliteit
 • Snelle levertijd
 • Uitgebreid assortiment
 • Meer dan 40 jaar ervaring
 • Oplossingen voor zakelijk & particulier gebruik
 • Kom langs in onze Akoestiekwinkel

Akoestiekwinkel is al sinds 2004 dé specialist in het oplossen van geluidsproblemen van consumenten (in Nederland en België). Ons doel is een comfortabele leefomgeving te creëren door het beheersen van hinderlijk en schadelijk geluid. De ervaring van geluid is subjectief. Wij willen geluid prettig laten klinken. In de ene situatie betekent dit zo weinig mogelijk geluid, het liefst totale stilte. In het andere geval een goede akoestiek om bijvoorbeeld muziek optimaal te laten klinken.
 
We beschikken over een uitgebreid assortiment met uit voorraad leverbare oplossingen op het gebied van geluidsisolatie en akoestiek. Kwaliteit staat daarbij voorop. Onze producten zijn uitvoerig getest en gecertificeerd. De prestaties zijn bewezen en eenvoudig te vergelijken met andere producten. Ons assortiment wordt continu uitgebreid met nieuwe oplossingen. In onze centraal gelegen Akoestiekwinkel aan de A15 bij Gorinchem (NL) kunt u onze producten zelf bekijken en direct advies krijgen, eventueel op afspraak.
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Akotherm GG
Uw waardering
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!