Geluidsisolatie voor leidingen

Wat is het probleem?
Kunststofleidingen gemaakt van bijvoorbeeld PVC, PP en PE zijn relatief licht van gewicht, door de geringe massa kan geluid gemakkelijk van de buis of leiding afstralen. Dat kan voor geluidsoverlast in een gebouw zorgen. Over het algemeen valt dit probleem onder luchtgeluid. Contactgeluid kan ook een rol spelen bij buisisolatie en leidingisolatie. Een leiding of buis is meestal star gemonteerd met beugels die resonanties door kunnen geven aan de constructie van het gebouw.
Buis- Leidingisolatie
Wat is de oplossing?
De oplossing voor dit geluidsprobleem is het in- of omwikkelen van buizen of leidingen met geluidsisolerende leidingisolatie. Voor het isoleren kunt u bij ons kiezen uit Merfolood en Merfisol. Deze geluidsisolerende materialen isoleren midden en hoog frequent geluid, zoals dat van vallend water, materie door transportbuizen- en kanalen en rioolafvoer.

Maak de buis los van de montagebeugel en omwikkel deze minimaal één- maar liever tweemaal met Merfolood of Merfisol. Plaats vervolgens de beugel terug over het isolatiemateriaal. De buis maakt nu geen direct contact met de montagebeugel en zal niet alleen minder luchtgeluid maar ook minder contactgeluid verspreiden. Als de situatie het toelaat kunt u ook de MS-Dempers gebruiken om buizen of leidingen contactloos te monteren. 

Voor het beste resultaat werkt u het leidingwerk weg achter een koof gevuld met Akoestiwol PE60.

Op onze Tips pagina vindt u het complete "Stappenplan Buis- en leidingisolatie".

Tip
Bij het plaatsen van buisisolatie dient u de naden en kieren goed af te plakken met een overlap van minimaal 2 centimeter. Gebruik hiervoor IsoTape of IsoTape Alu afhankelijk van het gekozen product. Wikkel bochten en afsplitsingen tweemaal in met Merfolood of Merfisol. Op deze plaatsen wordt de het meeste geluid geproduceerd.

Hieronder vindt u de producten voor het isoleren van buizen en leidingen

Filteren
Filteren