Terug naar overzicht

Vibraflex Butyl

Ontdreuningsplaat

Print
Like
Login of maak een account aan om het product aan uw favorieten toe te voegen
Share

Vibraflex Butyl is een ontdreuningsplaat die gebruikt wordt voor het isoleren van resonanties waardoor de gong klank vermindert in licht plaatmateriaal zoals staal, aluminium, RVS en kunststof. Het is gemaakt van polymeer en butylrubber, wat het zeer flexibel maakt. Vibraflex Butyl kan breed toegepast worden in uw auto, keuken, rolluikkasten of Hifi-componenten.

Lees meer
Variant Art.nr. Afmetingen (mm) Kleur Prijs incl. btw Voorraad Aantal m2
M1330 1500 x 1000 x 1,6
€ 99,99 € 60,49
(p. st.)
248 st.
€ 0,00
(excl. btw: € 0,00)

Geschikt voor:
Voertuig onderdellen zoals: het dak, portieren en (zij)panelen. Stalen spoelbak in de keuken, vensterbanken en rolluikkasten. 

Minder geschikt voor:

Opgelet, wanneer de motorkap warmer wordt dan 80 graden, dan dient u de Vibraflex Butyl te beschermen met een hitteschild. Hiervoor gebruikt u eerst Merfocell GW en daarboven Aluglass.

Staffel korting

Inhoud van de verpakking

 • Pakket (2,8 kg)
  12 matten van 500 x 250 x 1,6 mm = 1,5 m²

Wat het is en doet
Vibraflex Butyl zijn zeer flexibele ontdreuningsplaten gemaakt van polymeer en butylrubber. Deze samenstelling zorgt voor een zeer flexibel product dat eenvoudig te knippen of te snijden is. Vibraflex Butyl is zelfklevend en voorzien van een zilveren aluminium toplaag. Vibraflex Butyl ontdreuningsplaten verminderen de gongklank in licht plaatmateriaal zoals staal, aluminium en kunststof. De flexibiliteit van het materiaal zorgt voor een perfecte aansluiting op de ondergrond, ook als deze complexe vormen heeft. Vibraflex Butyl is watervast en biedt een prima bescherming tegen corrosie en vocht op de carrosserie in voertuigen.

Waar toe te passen
Vibraflex Butyl kan worden gebruikt voor het isoleren (ontdreunen) van licht plaatmateriaal zoals aluminium en staal. Het kan onder meer gebruikt worden in volgende toepassingen:

 • Voertuigen
  Voor het ontdreunen van portieren gebruikt u één pakket, voldoende voor vier portieren (afhankelijk van het voertuig). Ook voor het ontdreunen en isoleren van het dak en (zij)panelen gebruikt u Vibraflex Butyl. Opgelet, dit materiaal is niet geschikt voor het ontdreunen van de motorkap aangezien deze te warm wordt. Daarvoor gebruikt u onze STP Black Silver.
 • Woning
  Vibraflex Butyl wordt ook gebruikt voor het ontdreunen van een stalen spoelbak in de keuken en het ontdreunen van vensterbanken en rolluikkasten voor het verminderen van regen- en hagel getik.
 • Studio & Hifi
  Ook voor het verminderen van resonanties in uw Hifi-component behuizing gebruikt u Vibraflex Butyl. Zie productfoto's, ontdreunen van een CD-speler behuizing.

Wat zijn de eigenschappen

 • Gemakkelijk op maat te knippen of snijden.
 • Aan te brengen op ronde en complexe vormen.
 • Temperatuurbestendigheid: -45°C tot max. 60 °C.
 • Zelfklevend.
 • Gewicht: 1,9 kg/m².

Montagetips
Zorg ervoor dat de omgevingstemperatuur minimaal 16 graden is.

 • STAP 1: Maak de te dempen onderdelen schoon en vetvrij. Zorg dat de delen droog zijn voordat u de Vibraflex aanbrengt.
 • STAP 2: Snij de Vibraflex met een stanleymes op maat. Dit gaat het beste vanaf de zelfklevende kant.
 • STAP 3: Trek de beschermfolie los. Houd de plaat tussen uw vingers zodat u de lijmlaag niet aanraakt. Plak vervolgens de Vibraflex op de gewenste plaats en duw hem zachtjes aan zodat hij blijft hangen.
 • STAP 4: Verwarm de Vibraflex met een verfstripper of föhn om het materiaal soepeler te maken. Pas op: maak de Vibraflex niet te warm! Dan kan u het nog met de blote handen aanduwen en voorkomt u beschadiging aan de ondergrond. Druk vervolgens de Vibraflex op alle plaatsen aan totdat het zich volledig heeft gevormd naar de ondergrond.
 • LET OP dat u geen holtes laat tussen de Vibraflex en het te dempen materiaal. Gebruik indien nodig een aandrukroller.

 • Akoestiekwinkel is onderdeel van Merford, dat al ruim 35 jaar gespecialiseerd is in geluid- en lawaaibeheersing in de bouw en industrie. Door te luisteren naar de problemen van onze klanten kunnen we samen met onze jarenlange expertise het juiste advies geven voor het beheersen van geluid in voertuigen, boten en jachten, woningen en studio’s. Op onze website delen we deze kennis en leiden we u naar de juiste oplossing.

  De voordelen van Akoestiekwinkel

  • Grote expertise, het juiste advies
  • Betrouwbare kwaliteit
  • Snelle levertijd
  • Uitgebreid assortiment
  • Meer dan 40 jaar ervaring
  • Oplossingen voor zakelijk & particulier gebruik
  • Kom langs in onze Akoestiekwinkel

  Akoestiekwinkel is al sinds 2004 dé specialist in het oplossen van geluidsproblemen van consumenten (in Nederland en België). Ons doel is een comfortabele leefomgeving te creëren door het beheersen van hinderlijk en schadelijk geluid. De ervaring van geluid is subjectief. Wij willen geluid prettig laten klinken. In de ene situatie betekent dit zo weinig mogelijk geluid, het liefst totale stilte. In het andere geval een goede akoestiek om bijvoorbeeld muziek optimaal te laten klinken.
   
  We beschikken over een uitgebreid assortiment met uit voorraad leverbare oplossingen op het gebied van geluidsisolatie en akoestiek. Kwaliteit staat daarbij voorop. Onze producten zijn uitvoerig getest en gecertificeerd. De prestaties zijn bewezen en eenvoudig te vergelijken met andere producten. Ons assortiment wordt continu uitgebreid met nieuwe oplossingen. In onze centraal gelegen Akoestiekwinkel aan de A15 bij Gorinchem (NL) kunt u onze producten zelf bekijken en direct advies krijgen, eventueel op afspraak.
  Schrijf uw eigen review
  U plaatst een review over:Vibraflex Butyl
  Uw waardering