Geluidsisolatie voor vensterbank en rolluik behuizing

Rolluik isolatie Rolluikkast isoleren
De behuizing waar een rolluik in opgerold wordt is vaak niet geluidswerend en als het rolluik is neergelaten vormt het juist een klankkast en zo een bron van geluidsoverlast in uw woning. Maar aan dit geluidsprobleem kunt u wat doen!

De behuizing is over het algemeen van vrij dun en licht plaatmateriaal gemaakt, zoals staal of aluminium. De positie van deze behuizing valt vaak net buiten de gevel waardoor bij regen en hagel een (luid) tikkend geluid hoorbaar is. Door de binnenzijde van de rolluikkast te beplakken met Vibraflex Buytl wordt deze zwaarder gemaakt en zo als het ware vastgehouden, dit wordt ontdreuning genoemd. Het getik is na het aanbrengen van ontdreuning zo goed als helemaal verdwenen. Ook buitengeluiden worden met deze methode geïsoleerd. Op de tipspagina "Rolluik behuizing isoleren" leest meer over deze oplossing.

Vensterbank ontdreunen
Hetzelfde probleem doet zich voor met kunststof en aluminium vensterbanken. Ook deze vangen regen en hagel op en zorgen zo voor geluidsoverlast. Demonteer de vensterbank(en) en ontvet deze gronding. Vervolgens voorziet u de onderzijde van de vensterbanken van Vibraflex Butyl. Het plaatmateriaal wordt nu vastgehouden en het getik van regen en hagel zal minimaal zijn. 

Hieronder vindt u de producten voor het isoleren van vensterbank en rolluik behuizing

Filteren
Filteren

Geluidsisolatie voor metalen behuizingen van rolluiken
Voor behuizingen van staal of aluminium adviseren wij u om ontdreuning matjes te monteren aan de binnenkant van de behuizing. U kunt hiervoor de zelfklevende ontdreuning matjes van het merk Vibraflex Normal of de soepele STP Black Silver gebruiken. Deze producten halen het gong-effect uit plaat materiaal, de matjes houden als het ware de behuizing vast waardoor trillingen niet door de behuizing kan reizen. Het resultaat is een klein dof tikje i.p.v. een lange gong klank wat nu het probleem is, u kunt rekenen op een vermindering van tenminste 50%. Zorg voor een droge, schone en vetvrije ondergrond en voorzie tenminste 70% van de behuizing van Vibraflex of STP Black Silver dempingsmatjes. De rode vlakken op de afbeelding geven aan waar u de ontdreuning het best aan kunt brengen.

Geluidsisolatie voor houten behuizingen van rolluiken
Voor behuizingen van hout, ongeacht welke houtsoort, gebruikt u Isomat TS8 of de TS14. Isomat TS is een dichte en zware kunststof massa plaat. Isomat TS  wordt aangebracht door eerst het materiaal en de houten ondergrond te voorzien van Saba contactlijm. Laat de lijm een minuut of 5 indrogen en druk de Isomat stevig tegen de ondergrond aan. Vervolgens schroeft u de hoeken vast met een schroef en ring. Op deze manier voorziet u alle kastvlakken van Isomat.

Tips voor het verwerken
Let op: u brengt alle producten aan de binnenzijde van de behuizing aan! Reinig alle te isoleren delen zéér grondig. Vervolgens voorziet u de te isoleren delen van de hierboven genoemde geluidsisolatiematerialen. Heeft u meer dan 5m² Isomat nodig besteld u dan een Isomat KE variant. ZIjn er holle ruimten vul deze dan op met Akoestiwol tegen klankkast effect en een verbetering van thermische isolatie.