Merfopol is een geluidsabsorberend materiaal dat galm in (buiten)ruimtes vermindert. Het materiaal is gemaakt van polyethyleen (LDPE). Dit is een een duurzaam kunststofmateriaal.

Wat is Merfopol?

Merfopol is hét absorptiemateriaal voor het verminderen van galm in (buiten)ruimten waar het vochtig of nat kan worden zoals een tuin of binnenplaats, een parkeergarage, carwash of machinebehuizing. Maar ook voor het absorberen van geluid in ruimten waar het voor schuimmateriaal te vochtig is, zoals motorruimten in schepen en jachten, is dit product uitermate schikt. Merfopol is als enige materiaal bestand tegen weersinvloeden, schimmels, ongedierte en rotten.

Merfopol heeft een opmerkelijke uitstraling. Het lijkt op een geperforeerde kunststofplaat met luchtbelletjes. Merfopol is gemaakt van polyethyleen (LDPE), een duurzaam kunststofmateriaal waar bijvoorbeeld ook klikocontainers van gemaakt worden. Merfopol is licht van gewicht en eenvoudig op maat te snijden. De platen zijn, ondanks het lichte gewicht, stevig genoeg zodat ze niet doorbuigen.

Geluidsabsorptie
Wanneer geluidsgolven ongewenst weerkaatsen tussen verschillende muren, dan ontstaat er nagalm. Blijft een geluid te lang klinken, dan vinden we dit vervelend en storend.
Geluidsabsorberende materialen zijn zo ontworpen dat ze deze geluidsgolven opnemen (absorberen) waardoor ze niet langer ongewenst blijven weerkaatsen.
De meeste geluidsabsorberende materialen zijn niet geschikt om te gebruiken in ruimtes waar het vochtig is. Hebt u toch een absorptiemateriaal nodig dat bestand is tegen weersinvloeden? Dan is Merfopol dé oplossing.

Toepassingsgebieden
Merfopol is breed inzetbaar. Het is rotvrij, reinigbaar, vochtbestendig, vormvast en UV-bestendig. Door deze unieke eigenschappen kan het worden toegepast op alle plekken waar standaard schuim- en wolproducten niet geschikt zijn.

We geven graag een aantal voorbeelden: 

 • Tuin of binnenplaats 
  In een tuin of op een binnenplaats met veel harde vlakken, zoals gevels of muren, kunnen spelende kinderen of blaffende honden voor overlast zorgen. Merfopol kan hier de nagalm verminderen en zo de overlast sterk verminderen. Op de foto ziet u een schutting in een tuin voorzien van Merfopol.
 • Infra- en bouwakoestiek
  Bij omgevingen zoals passages onder gebouwen, parkeergarages en speelplaatsen, worden geluiden vaak via plafonds of hoge wanden verspreid. Voorbijrijdende voertuigen kunnen hier voor geluidsoverlast zorgen. Ook hier kan Merfopol de verspreiding van geluid naar de omgeving verminderen. Op de foto wordt het geluid van een elektromotor geabsorbeerd door een plafondtoepassing van Merfopol. Let u wel op een eventuele eis op het gebied van brandveiligheid in openbare ruimten.
   
 • Jacht, scheeps- en machinebouw 
  Ook in de jacht-, scheeps- en machinebouw wordt veelvuldig gebruik gemaakt van geluidsabsorptie, o.a. in de machinekamer en motorbehuizing. Op vochtige plaatsen, zoals onder de waterlijn of lager in het vaartuig, zijn standaard absorptiematerialen niet aan te raden omdat ze niet tegen vocht kunnen. In dat geval is Merfopol dé oplossing. Op de foto ziet u een pompbehuizing waar schuim niet toepasbaar is door de kans op rondvliegend vocht en vuil.

Technische specificaties en eigenschappen

 • Absorptiewaarden gemeten volgens de norm EN: 354:2003
  Merfopol Whisper 40 mm NRC = 0,95; αw= 0,70 = Absorptieklasse C
  Merfopol Whisper 50 mm NRC = 0,95; αw= 0,80.= Absorptieklasse B
 • Brandclassificering, Merfopol is vlamdovend volgens:
  • Transport- / Automotive sector
   • NF F 16 - 101 Klasse F1
    DIN 54837 Klasse S3
    FMVSS 302
    Apparaten: UL94-HF1
  • Bouwsector
   • EN 13501 - Klasse B-S2-do
    UL 94 Klasse HF1
    Din 4102 Klasse B1

Vragen of productmonsters? 
Heeft u nog vragen over dit product? Neem dan contact met ons op. Bestelinformatie vindt u op de productpagina.
Overtuig uzelf van onze productkwaliteit en vraag een gratis monster aan. Vul hiervoor het contactformulier in met uw adresgegevens en de vermelding van het product waarvan u graag een monster ontvangt. Wij doen de rest.