Buitenakoestiek

Geluidsabsorptie voor tuin en balkon Buitenakoestiek
Een tuin, met name de stadstuin, wordt vaak afgeschermd of gevormd door constructies van muren, schuttingen en gevels. Deze constructies zijn gemaakt van harde bouwmaterialen zoals baksteen, beton of hout. Deze materialen zijn verantwoordelijk voor reflecties van geluid met als gevolg galm in de tuin of op het balkon. Vooral in een wat kleinere tuin, de stadstuin, komt dit probleem vaak voor. De oplossing voor het verbeteren van de buitenakoestiek in de tuin leest u op de tipspagina 'Stadstuin akoestiek verbeteren'.

Geluidsproblemen op het balkon
Op bepaalde verdiepingen van een flat- of appartementengebouw is de afstand en de hoek tot de straat zo ongunstig dat het balkon functioneert als een vangnet voor geluid. Verkeers- en omgevingsgeluiden worden door de vorm en afmeting van het balkon opgevangen en versterkt, wat zorgt voor geluidsoverlast op het balkon en in het ongunstigste geval ook in de woning. Rustig buiten zitten is er dan niet meer bij. Om dit probleem te verminderen kunt u de oplossing vinden op onze tipspagina 'Verminderen van geluid op het balkon'.

Geluidsproblemen in de tuin
Voor het buiten houden van omgevingsgeluiden uit uw tuin heeft u géén absorptiemateriaal nodig maar een isolerende wand in de vorm van een hoog, zwaar en goed afgesloten geluidsscherm (schutting). De afstand tussen de geluidsbron en de ontvanger is bepalend voor de hoogte van een scherm of schutting. Een minimale hoogte van ongeveer 2,5 meter is wenselijk. Dit scherm kan wel voor reflecties en dus galm zorgen in uw tuin. Als dit het geval is dan heeft u wél absorptiemateriaal nodig. Op de tipspagina's 'Geluidsabsorberende schutting', 'Stadstuin akoestiek verbeteren' en 'Alles over geluidsschermen en buitenakoestiek' vindt u de oplossingen.


Hieronder vindt u alle producten voor verbeteren van de buitenakoestiek 


Filteren
 1. Akotherm D40
  Akotherm Basic D40
  Waardering:
  81%
  • Geluidsabsorberende vulling
  • Thermisch isolerend
  • Alternatief voor minerale wol soorten

  Vanaf € 17,48

  (incl. btw)
 2. Merfopol
  Merfopol
  • Geluidsabsorptieplaat
  • Vochtbestendig
  • Ook voor buitentoepassing

  Vanaf € 59,56

  € 74,44
  (incl. btw)
 3. Akotherm GG woonkamer wit
  Akotherm GG
  Waardering:
  90%
  • Voor aan muur of plafond 
  • Dubbelzijdig glad afgewerkt
  • Thermisch isolerend en geluidsabsorberende plaat

  Vanaf € 20,79

  (incl. btw)
Filteren

Geluidsabsorptie utiliteitsbouw
De bovenstaande oplossingen zijn ook toepasbaar in parkeergarages op schoolpleinen en stations. 

Geluidsisolatie en akoestiek in uw woning
Meer informatie over apparaat isolatie, deur isolatie, vloerisolatie en het verminderen van galm in huis vindt u op de pagina Geluidsisolatie en akoestiek in uw woning