Buitenakoestiek

BuitenakoestiekEen tuin, met name de stadstuin, wordt vaak afgeschermd of gevormd door constructies van muren, schuttingen en gevels. Deze constructies zijn gemaakt van harde bouwmaterialen zoals baksteen, beton of hout. Deze materialen zijn verantwoordelijk voor reflecties van geluid met als gevolg galm in de tuin of op het balkon. Vooral in een wat kleinere tuin, de stadstuin, komt dit probleem vaak voor. Wilt u meer lezen over oplossingen voor geluidsproblemen in de tuin en op het balkon? Klik hier
Hieronder vindt u alle producten voor verbeteren van de buitenakoestiek 

Filteren
Filteren

Geluidsproblemen op het balkon
Op bepaalde verdiepingen van een flat- of appartementengebouw is de afstand en de hoek tot de straat zo ongunstig dat het balkon functioneert als een vangnet voor geluid. Verkeers- en omgevingsgeluiden worden door de vorm en afmeting van het balkon opgevangen en versterkt, wat zorgt voor geluidsoverlast op het balkon en in het ongunstigste geval ook in de woning. Rustig buiten zitten is er dan niet meer bij. Om dit probleem te verminderen kunt u de oplossing vinden op onze tipspagina 'Verminderen van geluid op het balkon'.

Geluidsproblemen in de tuin
Voor het buiten houden van omgevingsgeluiden uit uw tuin heeft u géén absorptiemateriaal nodig maar een isolerende wand in de vorm van een hoog, zwaar en goed afgesloten geluidsscherm (schutting). De afstand tussen de geluidsbron en de ontvanger is bepalend voor de hoogte van een scherm of schutting. Een minimale hoogte van ongeveer 2,5 meter is wenselijk. Dit scherm kan wel voor reflecties en dus galm zorgen in uw tuin. Als dit het geval is dan heeft u wél absorptiemateriaal nodig. Op de tipspagina's 'Geluidsabsorberende schutting', 'Stadstuin akoestiek verbeteren' en 'Alles over geluidsschermen en buitenakoestiek' vindt u de oplossingen.