Heeft u een buitenunit die een vervelend geluid veroorzaakt? Lees hier wat u daar tegen kunt doen.

Warmtepomp omkasting DICE

In steeds meer woningen wordt het klimaat en watertemperatuur geregeld door een zogenaamde warmtepomp installatie. Dit is een installatie die werkt volgens het split-unit principe, dus met een binnen- en een buitenunit. De betere airconditioners werken ook volgens dit principe. Het split-unit principe werkt bijzonder efficiënt, maar heeft wel één nadeel: Geluidsoverlast door de buitenunit.

Soort geluidsoverlast

Het soort overlast dat veroorzaakt wordt door de buitenunit van een warmtepomp (vaak ook van een airconditioning) bestaat meestal uit luchtgeluid, klanken die het apparaat afstraalt naar de omgeving. Is de unit op een dak geplaatst met een lichte constructie dan ontstaat binnen vaak een bromtoon (of een dreunend geluid), dit duidt op contactgeluid, fysieke trillingen van de unit zetten dan het dak in beweging. Contactgeluid kan ook voor overlast zorgen als de warmtepomp contact maakt met de woning via bestrating of fundering. Meer over contactgeluid van buitenunits en de oplossing op onze tipspagina.

Een warmtepomp isoleren

Zoals gezegd, en waarschijnlijk door u opgemerkt, is luchtgeluid de grootste boosdoener. Het afblaasgeluid en machinegeluid van de unit zorgen voor het geluidsprobleem. Nu kunt u natuurlijk zelf een oplossingen uitvoeren, zoals beschreven op onze tipspagina, maar het alternatief is aantrekkelijker, de DICE warmtepompomkasting.

 

Met de warmtepomp- of airconditioning unit in een DICE omkasting heeft u veel meer zekerheden kant-en-klare oplossing als het gaat om resultaat. Wij hebben de omkastingen uitvoerig getest waarbij isolatiewaarden van 9 tot 15 dB werden gemeten (resultaten kunnen verschillen per type buitenunit). Daarnaast heeft een DICE omkasting nog enkele voordelen:

  1. De omkasting beïnvloed de terugverdientijd en prestaties van de warmtepomp niet.
  2. Onderhoudsarm, af en toe de roosters schoonvegen is voldoende.
  3. Unit blijft eenvoudig te bereiken voor onderhoud dankzij serviceluiken.
  4. Uitgevoerd in verzinkt staal (eventueel te voorzien van een RAL kleur naar keuze).
  5. Minimale luchtweerstand aan de voor- en achterzijde.
  6. Voorzien van een anti-recirculatieplaat (tussenwand), de unit kan zijn afgevoerde lucht niet nog eens opnemen.
  7. Warmtepomp wordt niet meer blootgesteld aan weersinvloeden.
  8. Eenvoudig zelf te monteren met de meegeleverde handleiding. Informeer naar de mogelijkheden voor installatie bij u thuis.

 

 
 
 
Welke omkasting heb ik nodig?

Op onze webshop kunt onze DICE omkastingen vinden. Twijfelt u over welke DICE omkasting voor uw buitenunit van toepassing is dan kunt u met de configuratietool het juiste type vinden. Na een paar stappen over uw buitenunit, vult u uw emailadres in en binnen enkele seconden ontvangt u een bericht van ons met alle gegevens die u nodig heeft. De levertijd is ongeveer 4 á 5 weken. Wij maken iedere omkasting op bestelling, dit betekent dat er enkele voorwaarden worden gesteld. U kunt deze terug vinden op de productpagina’s met de DICE omkastingen.

Showroom

Heeft u nog vragen of wilt u onze warmtepompomkasting graag eerst zien? U bent van harte welkom in onze showroom. U kunt hiervoor een afspraak maken via op onze contactpagina. Wij maken graag tijd vrij voor u, graag tot ziens!