Luisterruimte akoestiek verbeteren

De woonkamer als luisterkamer
De ruimte akoestiek in een luisterkamer, waar een high end HiFi set staat opgesteld, vraagt vaak om wat meer aandacht dan de akoestiek in een doorsnee (woon)kamer. Als er gëinvesteerd is in een kostbare audio- HiFi set dan wilt u daar natuurlijk ook optimaal van kunnen genieten. U zou ervoor kunnen kiezen om door iemand een nagalmmeting uit te laten voeren, maar een goede meting, door een neutrale partij, is kostbaar, u kunt natuurlijk ook gewoon zelf aan de slag gaan. Door met de juiste producten aan de slag te gaan kunt u zelf prima tot een goed resultaat komen, wij helpen u daar graag bij. Wanneer de basis voor een goede akoestiek is gelegd kunt u gaan fine-tunen naar eigen smaak en inzicht.  

De basis voor een goede akoestiek
Een goede basis betekent dat de ruimte is voorzien van gordijnen, tapijt en stoelen en/of bankstel bekleed met textiel. Als de zijwanden en de wand achter de luisterpositie een ieder voor een derde is voorzien van absorptiepanelen is de akoestiek over het algemeen al goed te noemen. Kies voor de zijwanden een product van 25 of 30 mm dikte en voor de achterwand een paneel dikte van 50 mm.

Er vanuit gaande dat er tapijt in de ruimte ligt, wat vaak zo is in een luisterkamer, kan het plafond in een tweede fase worden voorzien van bijvoorbeeld Plafondeilanden. Wij adviseren een meer fasen aanpak omdat u zo de akoestiek beter kunt fine-tunen en de kosten binnen de perken houdt.

Op onze tipspagina vindt de uitleg over de aanpak van nagalm.

Hieronder vindt u de meest gebruikte producten voor luisterkamer akoestiek

Filteren
Filteren

Tips voor luisterkamer akoestiek
Naast ons assortiment met producten voor de ruimte akoestiek vindt u ook doe-het-zelf oplossingen en informatie over het aanpakken van de akoestiek in uw ruimte op onze Tips pagina.