Akoestifloor

Vloerisolatie dat zowel contactgeluid isoleert als luchtgeluid. Dit vloersysteem is geschikt voor het isoleren van vloeren in bijvoorbeeld geluidsstudio’s, Hi-fi luisterkamers en gehorige woningen. Akoestifloor verminderd contactgeluid naar de omgeving en isoleert luchtgeluid naar en van onderburen.

Akoestifloor panelen wegen ruim 30 kg en zijn opgebouwd uit 15 mm trillingsisolatie en een dubbele gipsvezelplaat met verspringende lip voor eenvoudige montage. Bij dit product horen tenminste de trillingsisolerende Agglomer Strips om er voor te zorgen dat de Akoestifloor panelen geen contact kunnen maken met de wanden.

Filteren
  1. Akoestifloor | Zwevend vloer systeem
    Akoestifloor
    Zwevend vloersysteem
    Waardering:
    90%
    • Agglomer en dubbele laag gipsvezelplaat
    • Isoleert lucht- en contactgeluid
    • Eenvoudig op maat te maken

    Vanaf € 10,68

    (incl. btw)
Filteren

Lucht- en contactgeluiden isoleren
Instrumenten kunnen zowel luchtgeluid als contactgeluid verspreiden. Een piano verspreid beide typen geluid, net als een akoestisch drumstel, terwijl blaasinstrumenten, zoals een saxofoon, alleen luchtgeluid (klanken) verspreid.  Hieronder worden de twee veschillende manieren van isoleren uitgelegd. 

Luchtgeluid is de klank voortgebracht door een geluidsbron bijvoorbeeld stemgeluid of de klank van een gong. Het isoleren van luchtgeluid doet u door de bron zoveel mogelijk in te pakken. Een kamer-in-een-kamer principe is de beste manier om luchtgeluid binnen een ruimte te houden. Een voorbeeld van kamer-in-een-kamer is een studio cabine of het toepassen van voorzetwanden.

Contactgeluid wordt door de constructie doorgegeven in de vorm van trillingen, resonanties in bepaalde frequenties. De geluidsbron maakt rechtstreeks contact met een vloer of wand en zet ze in beweging. Deze constructies zetten de trillingen en resonanties vervolgens om in luchtgeluid. Belangrijk: contactgeluid is vaak nadrukkelijker aanwezig dan luchtgeluid en dient zoveel mogelijk bij de bron zelf aangepakt worden. Het akoestisch isoleren van contactgeluid doet u doorgaans door het plaatsen van trillingsisolatie zoals Regufoam, Regupol of Agglomer. Trillingsisolerend materiaal koppelt de geluidsbron los van de ondergrond zodat er nauwelijks energie kan worden overgebracht.