Geluidsisolatie voor stoelen

Wat is het probleem? Silent Socks
Het verschuiven van stoelen geeft naast krassen op de vloer ook overlast van lucht- en contactgeluid. Zeker in flats of appartementen is het contactgeluid vervelend voor de buren.

Wat is de oplossing?

Door (ronde)stoelpoten te voorzien van Silent Socks wordt dit probleem opgelost. Het gevilte wollen sokje zorgt ervoor dat de stoel gemakkelijk over de vloer schuift zodat krassen op de vloer en geluid van de stoelpoten verdwijnen. Silent Socks zijn gemaakt voor ronde stoelpoten, in sommige gevallen willen ze ook passen op meerhoekige stoelpoten maar dit hangt sterk van het type stoelpoot af. Als de stoelpoot niet helemaal rond is mag deze niet taps toelopen want dan blijven de Silent Socks sowieso niet zitten.

Welk type sokje te gebruiken?
Silent Socks zijn ontwikkeld voor gladde vloeren zoals linoleum. Op vloeren met een textuur zullen de sokjes, net als alle andere gebruiksproducten, slijten. De mate van grofheid in de textuur van de vloer bepaald de levensduur van de Silent Socks. Voor vloeren met een textuur zijn de Silent Socks HD (Heavy Duty) ontwikkeld.  

De Silent Socks worden niet aangeraden op vloeren met specie voegen (plavuizen of tegels). Hier zullen de sokjes bijzonder snel slijten door de scherpe voegen.

Hieronder vindt u de Silent Socks stoelpoot sokjes

Filteren
Filteren

Geluidsisolatie en akoestiek in uw woning
Meer informatie over apparaat isolatie, deur isolatie, vloerisolatie en het verminderen van galm in huis vindt u op de pagina Geluidsisolatie en akoestiek in uw woning