PC behuizing of serverrack isoleren

Wat is het probleem
Computers veroorzaken tegenwoordig bijna geen geluidsproblemen meer, tenzij ze in een ruimte staan waar het stil is.

Bij servers ligt dit anders, vaak zijn er meerdere servers in een serverrack geplaatst en zorgen de ventilatoren voor veel overlast. De overlast van dit geluidsprobleem bestaat voornamelijk uit luchtgeluid, maar in lichte serverracks kan ook contactgeluid, afkomstig van de harddisks én ventilatoren, voor problemen zorgen.

Staat de computer of server op een houten verdiepingsvloer dan is er vaak sprake van contactgeluid. Resonanties van de apparatuur zijn dan duidelijk hoorbaar als een bromtoon. De apparatuur op delen Regufoam zetten lost ook dit probleem op. 

De oplossingen

  • PC behuizing isoleren
    Een PC behuizing is meestal gemaakt van een dun plaatmateriaal zoals staal of aluminum. Deze materialen zijn te licht om het geluid en trillingen afkomstig van een harddisk of ventilator tegen te houden. Door alle vlakken van van de PC behuizing te voorzien van ontdreuningsmatjes, bijvoorbeeld STP Black Silver, wordt de behuizing zwaarder en neemt de isolatiewaarde toe. Breng vervolgens absorptiemateriaal aan over de ontdreuning voor het verminderen van luchtgeluid. Wij adviseren Flamex Basic vanwege eigenschappen zoals brandveiligheid, geringe dikte en de uitstekende absorptiewaarden.
  • Serverrack isoleren
    ICT meubels (serverracks) hebben van binnen vaak niet voldoende ruimte om absorptie- of ontdreuningsmaterialen in aan te brengen. Serverracks zijn meestal opgebouwd uit dunne plaatstalen wanden met daarin ruimte voor computer- en serverapparatuur. Deze 'blikken' wanden resoneren gemakkelijk en laten zo geluid door. Voorzie dit plaatmateriaal van ontdreuning zoals Vibraflex BS 50 voor grote projecten of STP Black Silver voor kleine klussen. Achter het serverrack plaatst u Flamex Basic, tenminste 40 mm dik, voor het absorberen van luchtgeluid.

Als de mogelijkheid er is om bijvoorbeeld een bezemkast in te richten tot serverruimte dan kan dit ook bijzonder effectief zijn. Zorg voor voldoende ventilatie, een deur die rondom goed afsluit en wanden voorzien van absorptiemateriaal. 

Stappenplan
Op onze tipspagina vindt u meer informatie over het isoleren van servers en computers.

Hieronder vindt u de beschreven producten

Filteren
Filteren

Geluidsisolatie en akoestiek in uw woning
Meer informatie over apparaat isolatie, deur isolatie, vloerisolatie en het verminderen van galm in huis vindt u op de pagina Geluidsisolatie en akoestiek in uw woning