Akoestische voorzetluiken plaatsen

Akoestische voorzetluiken
In drukke stedelijke gebieden zijn buitengeluiden vaak een groot probleem. Denkt u bijvoorbeeld aan verkeersgeluiden of uitgaanspubliek. Het geluid komt over het algemeen door de ramen(ruiten) en roosters naar binnen, dit zijn de zwakste plekken.

Er is niet altijd de mogelijkheid om buiten iets toe te passen, bijvoorbeeld door beschermde stads- of dorpsgezichten of een beschikbaar budget om bijvoorbeeld akoestisch beglazing te laten plaatsen. Een prima alternatief, met hoge isolatiewaarden, is het plaatsen van voorzetluiken gemaakt van Merfoplex. Dit product is gemaakt van twee lagen Okoumé of populieren multiplex met daartussen een zware Isomat kern. Deze samenstelling zorgt voor een zware en zeer goed isolerende sandwich constructieplaat welke ideaal is voor het maken van voorzetluiken, vloeren, wanden en apparaat- en machinebehuizingen.

Stappenplan

Op onze tipspagina vindt u de pagina 'geluidsisolerende binnenluiken maken'. Hier leest u alles over het maken van binnenluiken met behulp van Merfoplex.

Hieronder vindt u de beschreven producten voor het maken van luiken

Filteren
Filteren

Akoestische binnenluiken laten maken
Op tweede tipspagina over akoestische binnenluiken leest u over een project waarvoor luiken op maat zijn gemaakt voor een klant. Akoestische voorzetluiken verminderen verkeersgeluiden van buiten. Ook ideaal wanneer u dichtbij een horecagelegenheid woont.  

Geluidsisolatie en akoestiek in uw woning
Meer informatie over apparaat isolatie, deur isolatie, vloerisolatie en het verminderen van galm in huis vindt u op de pagina Geluidsisolatie en akoestiek in uw woning