Terug naar overzicht

Agglomer

Trillingsisolatie vlokkenschuim

Print
Like
Login of maak een account aan om het product aan uw favorieten toe te voegen
Share
Waardering:
60% of 100

Agglomer vlokkenschuim (ook wel Polypress genoemd) kan worden gebruikt voor het maken van een zwevende vloer in woningen, boten & jachten en studio's. De verende eigenschap van het materiaal zorgt voor vermindering van contactgeluid. Agglomer wordt toegepast door rechtstreeks op de bestaande vloer te leggen met daarover een plaatmateriaal voor het verdelen van de druk, dit kan gipsvezel of multiplex plaat zijn.

Lees meer
Variant Art.nr. Afmetingen (mm) Kleur Prijs incl. btw Voorraad Aantal m2
D200 K1217 1500 x 1000 x 10 Bont
€ 22,93
(p. st.)
171 st.
D80 K1440 1200 x 1000 x 20 Bont
€ 20,06
(p. st.)
93 st.
D80 K1441 1200 x 1000 x 50 Bont
€ 38,85
(p. st.)
10 st.
D140 K1216 1500 x 1000 x 30 Bont
€ 50,25
(p. st.)
166 st.
€ 0,00
(excl. btw: € 0,00)
Staffel korting

Wat het is en doet
Contactgeluidsisolatie gemaakt van gebonden polyurethaanvlokken verkrijgbaar in diverse densiteit typen. Agglomer wordt voornamelijk gebruikt voor het ontkoppelen van vloeren en wanden. Het product isoleert trillingen die anders voor contactgeluid zorgen.

Waar toe te passen
Agglomer kan worden toegepast in droge ruimten zoals woningen, geluidsstudio’s of luisterruimten voor het isoleren en ontkoppelen van vloeren. Wanneer het product als ondervloer functioneert, bijvoorbeeld onder parket, laminaat of vloerbedekking, adviseren wij een dragende tussenlaag zoals gipsvezel of multiplex tussen de vloerbedekking en Agglomer te plaatsen, dit om het doorbuigen van de afwerkvloer (vloerbedekking) te voorkomen.

 • Agglomer D80
  Agglomer met een densiteit van 80 kg/m³. Een variant geschikt voor het vullen van holle ruimten, als geluidsabsorptie in droge en schone omgevingen en als spouwvulling in dubbelwandige apparaat omkastingen. De 50 mm variant kan ook worden gebruikt voor het ontkoppelen van een drumstel, luidsprekers en andere eenvoudige bronnen die laag frequente resonanties voortbrengen (niet geschikt voor industriële machines!).

 • Agglomer D140
  Agglomer met een densiteit van 140 kg/m³. Toe te passen op betonnen constructievloeren voor het ontkoppelen van de afwerk- of loopvloer. Agglomer D140 heeft een dikte van 30 mm, wordt o.a. gebruikt voor het maken van zwevende vloeren afgewerkt met minimaal een dubbele dragende plaat, bijvoorbeeld gipsvezelplaat. Deze Agglomer variant is ook geschikt om een gewapende cement dekvloer op te storten. De stevige densiteit leent zich ook prima als kussenvulling voor stoelen. 
   
 • Agglomer D200
  Agglomer met een densiteit van 200 kg/m³. Toe te passen op betonnen én houten verdiepingsvloeren voor het verminderen van contactgeluid. Voor het isoleren van een houten verdiepingsvloer adviseren wij de vloer eerst te voorzien van massa, Isomat KE14, dan Agglomer D200 met daar op een dragende plaat. Op onze tipspagina vindt u het stappenplan “Houten verdiepingsvloer isoleren”.

Wat zijn de eigenschappen
Agglomer vlokkenschuim wordt gemaakt van snijafval dat ontstaat bij het vervaardigen en verwerken van zachte schuimstoffen. Agglomer is samendrukbaar en blijvend elastisch. Het heeft bovendien een goed herstelvermogen. Overige eigenschappen zijn:

 • Trillingsisolerend
 • Geluidsabsorberend
 • Temperatuurbestendigheid: max. 100 °C
 • Afmetingen dikte 20 en 50 mm: 1200 x 1000 mm
 • Afmetingen dikte 10 en 30 mm: 1500 x 1000 mm

Tips voor het verwerken
Agglomer is eenvoudig op maat te snijden met een scherp (elektrisch) mes. De ondergrond waarop de Agglomer wordt geplaatst dient droog te zijn en te blijven (plaats in vochtige ruimte eerst een bouwfolie). Let op bij het maken van een zwevende vloer of de afstand tussen de onderkant van de deur en de afwerkvloer groot genoeg is. De vloer kan namelijk een behoorlijk stuk hoger uitkomen.

Voor het ontkoppelen van apparaten en machines gebruikt u beter Regufoam of de Wasmachine dempers. Komt u er niet uit neemt u dan gerust contact met ons op.

 

Specifications
Meer informatie
Omschrijving Plaat
Kleur Meerkleurig

Akoestiekwinkel is onderdeel van Merford, dat al ruim 35 jaar gespecialiseerd is in geluid- en lawaaibeheersing in de bouw en industrie. Door te luisteren naar de problemen van onze klanten kunnen we samen met onze jarenlange expertise het juiste advies geven voor het beheersen van geluid in voertuigen, boten en jachten, woningen en studio’s. Op onze website delen we deze kennis en leiden we u naar de juiste oplossing.

De voordelen van Akoestiekwinkel

 • Grote expertise, het juiste advies
 • Betrouwbare kwaliteit
 • Snelle levertijd
 • Uitgebreid assortiment
 • Meer dan 40 jaar ervaring
 • Oplossingen voor zakelijk & particulier gebruik
 • Kom langs in onze Akoestiekwinkel

Akoestiekwinkel is al sinds 2004 dé specialist in het oplossen van geluidsproblemen van consumenten (in Nederland en België). Ons doel is een comfortabele leefomgeving te creëren door het beheersen van hinderlijk en schadelijk geluid. De ervaring van geluid is subjectief. Wij willen geluid prettig laten klinken. In de ene situatie betekent dit zo weinig mogelijk geluid, het liefst totale stilte. In het andere geval een goede akoestiek om bijvoorbeeld muziek optimaal te laten klinken.
 
We beschikken over een uitgebreid assortiment met uit voorraad leverbare oplossingen op het gebied van geluidsisolatie en akoestiek. Kwaliteit staat daarbij voorop. Onze producten zijn uitvoerig getest en gecertificeerd. De prestaties zijn bewezen en eenvoudig te vergelijken met andere producten. Ons assortiment wordt continu uitgebreid met nieuwe oplossingen. In onze centraal gelegen Akoestiekwinkel aan de A15 bij Gorinchem (NL) kunt u onze producten zelf bekijken en direct advies krijgen, eventueel op afspraak.
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Agglomer
Uw waardering
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!