Terug naar overzicht

Glassfiber

Thermische isolatieband

Print
Like
Login of maak een account aan om het product aan uw favorieten toe te voegen
Share

Glassfiber uitlaat isolatieband, een thermisch glasvezelproduct voor het isoleren van uitlaten. Glassfiber isolatieband wordt o.a. toegepast voor persoonlijke bescherming tegen de hitte van de uitlaat op de motor, maar ook in buitenboordmotoren, pleziervaart, omkastingen waar machines in staan met verbrandingsmotoren. Glassfiber isolatieband isoleert voornamelijk hitte en wordt vaak gecombineert met Aluglass thermische isolatie als hitteschild in sportwagens, campers, boten (buitenboordmotoren) en jachten. 

Lees meer
Variant Art.nr. Afmetingen (mm) Kleur Prijs incl. btw Voorraad Aantal m2
K0391 50000 x 50 x 3 Wit
€ 135,53
(p. st.)
3 st.
€ 0,00
(excl. btw: € 0,00)
Staffel korting

Wat het is en doet
Glassfiber Isolatieband is een thermische isolatieproduct van geweven glasvezel. Het zorgt voor een vermindering van hitte afstraling en bescherming van de uitlaat. Wanneer de uitlaat wordt omwikkeld met Glassfiber Isolatieband is er minder kans op persoonlijke ongelukjes door verbranding van de hete uitlaatpijp. Bovendien worden andere toegepaste geluidsisolatie- of absorptieproducten beter tegen hitte beschermd (bijvoorbeeld in machine omkastingen of buitenboordmotor). In combinatie met Aluglass kunt u met Glassfiber isolatieband een perfect hitteschild maken in bijvoorbeeld sportwagens, boten & jachten, bestelwagens of campers met de motorkap in de cabine.

Wat zijn de eigenschappen

 • Bestand tot ± 500°C met een piek van ± 600°C.
 • Hoge treksterkte, vormstabiel
 • Goede thermische isolatie, geen gloeiverlies.
 • Biedt bescherming tegen verbranding.
 • Het materiaal absorbeert geen water.
 • Afmeting: 50 meter glasvezelband van 50 mm breed en 3 mm dik.

Montagetips
Monteer het begin van het band vast aan de uitlaat met ijzerdraad of een stalen slangenklem. Draai vervolgens het Glassfiber Isolatieband zo strak mogelijk om de uitlaat. Zorg dat iedere omwikkeling een ruime overlap heeft. Dit zorgt voor zo min mogelijk lekkage van hitte. Afhankelijk van de situatie adviseren wij een dubbele omwikkeling. Dit geeft een isolatie laag van ongeveer 6 mm. Monteer het uiteinde, net als het begin, vast aan de uitlaat met ijzerdraad of een slangenklem. Let op: gebruik montage-middelen die dezelfde temperatuurbestendigheid hebben als het Glassfiber Isolatieband. 

Specifications
Meer informatie
Lengte 50000
Breedte 50
Hoogte 3
Omschrijving Rol
Kleur Wit

Akoestiekwinkel is onderdeel van Merford, dat al ruim 35 jaar gespecialiseerd is in geluid- en lawaaibeheersing in de bouw en industrie. Door te luisteren naar de problemen van onze klanten kunnen we samen met onze jarenlange expertise het juiste advies geven voor het beheersen van geluid in voertuigen, boten en jachten, woningen en studio’s. Op onze website delen we deze kennis en leiden we u naar de juiste oplossing.

De voordelen van Akoestiekwinkel

 • Grote expertise, het juiste advies
 • Betrouwbare kwaliteit
 • Snelle levertijd
 • Uitgebreid assortiment
 • Meer dan 40 jaar ervaring
 • Oplossingen voor zakelijk & particulier gebruik
 • Kom langs in onze Akoestiekwinkel

Akoestiekwinkel is al sinds 2004 dé specialist in het oplossen van geluidsproblemen van consumenten (in Nederland en België). Ons doel is een comfortabele leefomgeving te creëren door het beheersen van hinderlijk en schadelijk geluid. De ervaring van geluid is subjectief. Wij willen geluid prettig laten klinken. In de ene situatie betekent dit zo weinig mogelijk geluid, het liefst totale stilte. In het andere geval een goede akoestiek om bijvoorbeeld muziek optimaal te laten klinken.
 
We beschikken over een uitgebreid assortiment met uit voorraad leverbare oplossingen op het gebied van geluidsisolatie en akoestiek. Kwaliteit staat daarbij voorop. Onze producten zijn uitvoerig getest en gecertificeerd. De prestaties zijn bewezen en eenvoudig te vergelijken met andere producten. Ons assortiment wordt continu uitgebreid met nieuwe oplossingen. In onze centraal gelegen Akoestiekwinkel aan de A15 bij Gorinchem (NL) kunt u onze producten zelf bekijken en direct advies krijgen, eventueel op afspraak.
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Glassfiber
Uw waardering
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!