Schutbord isoleren

Wat is het geluidsprobleem?
Het schutbord of firewall, de afscherming tussen de motor en de cabine, kan veel motorgeluid doorlaten. Het relatief lichte staal wordt in beweging gezet en er is een geluidsprobleem in het voertuig. Het schutbord staat in verbinding met de bodemplaat en wordt daarom met hetzelfde product geïsoleerd.

Akoestisch isoleren
Het isoleren van het schutbord is vrij eenvoudig; zoveel mogelijk voorzien van ontdreuningsmatjes van het zwaarste type. De ondergrond goed ontvetten en reinigen en zoveel mogelijk voorzien van Vibraflex Extreme. Voor extra isolatie werkt u de ontdreuningsmatjes af met de Isomat VM, een vloermat die zowel het interieur aankleed en voor extra isolatie zorgt.

Thermisch isoleren
Het schutbord of de firewall kan, zeker bij sportwagens, veel hitte doorlaten. Naast akoestisch isoleren kan het ook nuttig zijn om thermisch te isoleren. Voor zie het schutbord of firewall aan de motorzijde, zo naadloos mogelijk, van Aluglass 15S. Dit product is geschikt voor het maken van een hitteschild en bestand tot temperaturen met pieken van 400 graden celsius. Op de productpagina leest u de eigenschappen van de Aluglass.

Hieronder vindt u alle beschreven producten voor het isoleren van het schutbord of firewallFilteren
 1. Aandrukroller
  Aandrukroller
  Bevestiging ontdreuningsplaten
  • Voor aanbrengen van ontdreuningsplaten
  • Voorkomt luchtbellen
  • Antislip handvat

  Vanaf € 25,19

  (incl. btw)
 2. Isomat VM
  Isomat VM
  Geluidsisolerende vloermat
  Waardering:
  95%
  • Kunststof plaat
  • Geluidsisolerend
  • Geschikt voor oa campers, vrachtwagens, tractoren

  Vanaf € 82,89

  (incl. btw)
Filteren

Voertuig isoleren
Op onze verzamelpagina Voertuig Isolatie vindt u meer informatie over het isoleren van diverse voertuigonderdelen zoals motorkap isolatie, wielkast isolatie en portier isolatie.