Wilt u graag uw dampkap stiller maken? Akoestiekwinkel heeft voor u de juiste oplossing!

Uw dampkap stiller maken

Een dampkap kan behoorlijk wat geluid maken. De geluidsoverlast ontstaat meestal doordat de ventilator in de dampkap het lichte plaatmateriaal van de dampkap laat meetrillen.

De oplossing is eenvoudig: Vibraflex Butyl ontdreuningsmatten.Deze houden het plaatmateriaal van de dampkap als het ware vast waardoor het niet meer meetrilt. Voorzie minimaal 70% van het plaatoppervlak van deze matjes voor een optimaal resultaat.  Breng ze aan op delen die het hardste meetrillen. Dit is meestal de schacht van de dampkap (waar de zwarte pijl op de tekening staat).  Let op dat de zone waar u ze aanbrengt niet warmer wordt dan “handwarm”.

afzuigkap

Heeft u ontdreuningsmatten besteld? We leggen u graag uit hoe u het correct aanbrengt:

Stap 1: Reinigen van de ondegrond
De dampkap moet binnenin absoluut vet, stof- en vochtvrij zijn. Dit gaat het gemakkelijkste als de dampkap gedemonteerd is. Producten zoals remmenreiniger zijn ideaal, omdat ze goed ontvetten en geen resten nalaten.

Stap 2: Materiaal op maat snijden
Knip de matjes op maat (maak hiervoor eventueel mallen). Voorzie tenminste 70% van het oppervlak van ontdreuningsmatjes.

Stap 3: Materiaal aanbrengen
Zorg dat de matten op kamertemperatuur (of warmer) zijn en breng deze aan als een sticker. Verwijder ongeveer 5 centimeter van de schutfolie en druk het matje stevig aan. Trek vervolgens de schutfolie onder het matje vandaan en druk met de andere hand het matje verder stevig aan. Voorkom luchtbellen onder de matjes voor een optimale hechting. Gebruik indien nodig een aandrukroller.

Vragen?
Heeft u nog vragen over dit onderwerp of wilt u graag een staal ontvangen? Neem gerust contact met ons op!