Oplossing voor goede akoestiek in de horeca. Succesvol project bij Bar & Keuken Stoute Karel in Gorinchem.

Akoestiek in de horeca | Deel 2

Bij een avondje dineren denkt u natuurlijk aan gezelligheid en warmte in een sfeervol restaurant. Maar om zo’n horecagelegenheid te creëren zijn er wel een aantal ingrediënten nodig. Het meest voor de hand liggend zijn natuurlijk zaken zoals verlichting, smaakvolle inrichting en comfortabel meubilair. Maar minstens zo belangrijk, en vaak vergeten, is het akoestisch klimaat! Zonder een goede akoestiek is een horecagelegenheid niet meer dan een kil en lawaaiig hok waar men het liefst zo snel mogelijk weg wil (en wellicht nooit meer terugkomt). De ruimte akoestiek, in bijvoorbeeld een restaurant, is wat ons betreft, en dat vinden uw klanten waarschijnlijk ook, minstens zo belangrijk als de menukaart!

Oplossing Bar & Keuken Stoute Karel

Dit vonden de heren van Bar & Keuken Stoute Karel, een pracht restaurant in Gorinchem, precies zo. Vlak voor de grote opening, begin 2019, kwamen zij er net op tijd achter dat de akoestiek onacceptabel was. Met spoed haastten de heren zich naar onze showroom voor een oplossing. De oplossing was al snel gevonden in de vorm van Akotherm GG. De zwarte Akotherm past perfect tegen het donkere plafond, zoals u op onderstaande foto’s kunt zien.

Plafond voorzien van Akotherm GG met een dikte van 20 mm

Plafond voorzien van Akotherm GG met een dikte van 20 mm.

Het monteren van de Akotherm GG, in deze situatie ongeveer 75% van het plafond, is door de uitbater netjes zelf uitgevoerd, met wat emmertjes Stauf lijm. Eventueel wat op maat maken is met het isolatiemes ook eenvoudig te doen. Tegen dit plafond zijn de platen handig uitgekiend, zo was het niet nodig om te ‘knippen & plakken’. 

De bijna onzichtbare zwarte Akotherm GG hier rond de bar aangebracht.

De bijna onzichtbare zwarte Akotherm GG hier rond de bar aangebracht.

Na het aanbrengen van het geluidsabsorberende Akotherm GG materiaal werd de ‘Grand Opening’ alsnog een groot succes, zowel gastronomisch áls akoestisch! Het team van Restaurant Stoute Karel mag zich tot één van de fraaiste horecagelegenheden van Gorinchem rekenen.

De ingrediënten om een gezellig horecagelegenheid neer te zetten zijn hier duidelijk begrepen en uitstekend toegepast! 

Ga eens een luisteren en eten bij Stoute Karel, dan begrijpt u zéker wat een goede akoestiek al niet kan doen voor een horecagelegenheid!
U kunt terecht op zaterdag en zondag vanaf 14:00 uur en op donderdag, vrijdag en maandag vanaf 16:00 uur.

Aanverwante artikelen over ruimte akoestiek

Toegepaste materialen in dit artikel

In dit restaurant is gebruik gemaakt van een 20 mm dikke variant Akotherm GG gemonteerd met Stauf pastalijm. Er zijn overigens voldoende alternatieven om toe te passen, u vindt deze op de pagina ‘Akoestische Panelen’. 

Vragen? Contact
Heeft u nog vragen over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op, wij geven u graag zo snel mogelijk antwoord op uw vragen.