Akoestiek in bedrijfshal verbeteren

Wat is het probleem? Bedrijfshal akoestiek
Een veelvoorkomend, maar vaak onderkend probleem is een slechte akoestiek in een bedrijfs- productiehal of werkplaats. Er wordt vaak met luidruchtige machines gewerkt en in de ruimte bevinden zich voornamelijk harde materialen zoals staal, beton en glas. Teveel galm in een ruimte kent veel nadelen. Het zorgt voor stress, slechte verstaanbaarheid en het vermindert de concentratie. Dit leidt tot vermoeidheid, verminderde productiviteit en een hogere kans op fouten. Dit kan in uiterste gevallen tot gevaarlijke situaties of zelfs bedrijfsongevallen leiden. Door galm te verminderen, dus de akoestiek te verbeteren, met onze akoestische oplossingen en bijpassende producten-/materialen draagt u bij aan het verbeteren van de productiviteit, verlaagt u de kans op fouten door concentratieproblemen en verbetert u bovendien het welzijn van uw medewerkers. Het verbeteren van de akoestiek betaalt zich terug!

Wat is de oplossing?

Er is geen standaard maatstaf voor de hoeveelheid toe te passen geluidsabsorptie in een bedrijfs- of fabriekshal. De ruimte akoestiek in een bedrijfshal is vaak al goed als er een anderhalve tot 2 seconden van de nagalmtijd kan worden af gehaald. In hallen met een groot volume (hoge plafonds, groot vloeroppervlak) zult u meer vierkante meters absorptievlak nodig hebben dan bij laag volume ruimte zoals een kantoor. Bij het toepassen van 50% van het plafondoppervlak aan absorptiemateriaal zult u al een verbetering gaan merken. Echter voor grote hallen zal dat percentage meer richting de 80% zijn.

Een bedrijfs- of productiehal kunt u voorzien van Baffles (verticaal hangende elementen) of akoestische platen zoals Akotherm Basic of van Akotherm Basic D40 voor iets meer rendement. Baffles hangen verticaal aan het plafond en absorberen(onderbreken) de weg van het geluid en zijn daardoor zeer effectief. Baffles worden doorgaans opgehangen aan beugels, kabels of snelhangers. Het meest efficiente is 1 Baffle per 1,5 m² monteren. Akoestische platen worden horizontaal aan het plafond bevestigd met nieten of montagepasta, afhankelijk van het type plafond.

Heeft u vragen over dit onderwerp of wilt u een offerte voor uw situatie? Neemt u dan gerust contact met ons op.

Hieronder vindt onder vindt u de producten voor het verbeteren van de akoestiek in uw productie- en bedrijfshal

Filteren
Filteren

Projectbegeleiding 
Het kiezen van producten en het toepassen hiervan kan lastig zijn, vooral bij grote ruimten, maar ook hier zijn oplossingen voor:

  1. Neem contact met ons op via de Contactpagina.  Email/App van te voren of via de pagina tenminste drie foto’s van de ruimte naar ons.
  2. Breng een bezoek aan de Winkel. Neemt u in dit geval wat foto’s/tekeningen van ruimte mee.
  3. Laat een nagalmmeting op locatie uitvoeren door een van onze specialisten en ontvang een rapport en een plan van aanpak (aan een meting zijn kosten verbonden en worden uitsluitend bij zakelijke klanten uitgevoerd).