Terug naar overzicht

Piano Absorptiepanelen

Set van drie panelen

Print
Like
Login of maak een account aan om het product aan uw favorieten toe te voegen
Share

Piano absorptiepanelen, set bestaande uit 3 absorptiepanelen voor het temperen (dempen) van pianogeluid. Vooral geschikt in ruimten met een matige akoestiek waar een staande piano té luid klinkt. De absorptiepanelen in deze set absorberen pianogeluid direct bij het klankbord tot een meer acceptabel niveau.

Lees meer
Variant Art.nr. Afmetingen (mm) Kleur Prijs incl. btw Voorraad Aantal m2
Set van 3 M1241 1190 x 465 x 50 Zwart
€ 72,99
(p. st.)
34 st.
€ 0,00
(excl. btw: € 0,00)
Staffel korting

Wat het is en doet
De absorptiepanelen zijn gemaakt van een stevige persing polyester wol met glad afwerkte voor- en achterkant. De panelen blijven uit zichzelf rechtop staan, montagemiddelen zijn dus niet nodig. Door het toepassen van deze set verminderd u het directe aanstralen van pianogeluid tegen de achterliggende wand. Dit resulteert in een minder felle en schelle klank wat vervolgens de overlast naar de buren kan verminderen.  

Waar toe te passen
Piano absorptiepanelen zijn in iedere ruimte toe te passen, zowel thuis in de woonkamer als in de professionele opname studio. De twee belangrijkste redenen om deze set toe te passen:

1: Om de eerste klanken van de piano “op te vangen”, dit kan de overlast naar de buren wat verminderen. De scheidingswand isoleren met een Merfoflex voorzetwand is overigens wel de beste oplossing bij ernstige overlast.
2: Als de akoestiek in ruimte ervoor zorgt dat de piano te fel of te hard klinkt. De panelen worden dan toegepast als eerste stap in het verfijnen van de algehele ruimte akoestiek.

Wat zijn de eigenschappen
De zwarte kleur van deze absorptiepanelen met afgeronde hoeken zorgen voor een neutrale toepassing zowel achter de zwarte als witte piano, waar de panelen vaak meer op een schaduw lijken dan op absorptiepanelen. De panelen hebben met z’n drieën naast elkaar een afmeting van net geen 140 cm en een hoogte van 120 cm en passen dus prima achter de gemiddelde piano. De panelen zijn gemaakt van een gladde polyesterwol en gemakkelijk stofvrij te maken met een stofzuiger. De stevige persing zorgt ervoor dat de panelen niet inzakken, vastlijmen is dus niet nodig. Specificaties absorptiepanelen:

 • Afmeting van 1 paneel: 1190 x 465 x 50 mm.
 • Kleur: Zwart.
 • Absorptieklasse A.
 • 1 set = 3 panelen.

Aanverwante producten
Piano’s kunnen ook voor contactgeluid zorgen of door resonanties minder mooi klinken, bijvoorbeeld op een verhoging of een podium. Om dit op te lossen kunnen wij u de akoestische Piano Onderzetters aanbevelen. Ook de voor de vleugel hebben wij trillingsisolerende dempers c.q. onderzetters.

Vragen?
Klinkt uw piano na het toepassen van dit pakket nog steeds te fel? Dan is het nodig om de akoestiek van uw ruimte aan te pakken. Op onze tipspagina ‘Akoestiek verbeteren’ leest u alles over ruimte akoestiek. Heeft u nog steeds vragen, neemt u dan gerust contact met ons op.

Akoestiekwinkel is onderdeel van Merford, dat al ruim 35 jaar gespecialiseerd is in geluid- en lawaaibeheersing in de bouw en industrie. Door te luisteren naar de problemen van onze klanten kunnen we samen met onze jarenlange expertise het juiste advies geven voor het beheersen van geluid in voertuigen, boten en jachten, woningen en studio’s. Op onze website delen we deze kennis en leiden we u naar de juiste oplossing.

De voordelen van Akoestiekwinkel

 • Grote expertise, het juiste advies
 • Betrouwbare kwaliteit
 • Snelle levertijd
 • Uitgebreid assortiment
 • Meer dan 40 jaar ervaring
 • Oplossingen voor zakelijk & particulier gebruik
 • Kom langs in onze Akoestiekwinkel

Akoestiekwinkel is al sinds 2004 dé specialist in het oplossen van geluidsproblemen van consumenten (in Nederland en België). Ons doel is een comfortabele leefomgeving te creëren door het beheersen van hinderlijk en schadelijk geluid. De ervaring van geluid is subjectief. Wij willen geluid prettig laten klinken. In de ene situatie betekent dit zo weinig mogelijk geluid, het liefst totale stilte. In het andere geval een goede akoestiek om bijvoorbeeld muziek optimaal te laten klinken.
 
We beschikken over een uitgebreid assortiment met uit voorraad leverbare oplossingen op het gebied van geluidsisolatie en akoestiek. Kwaliteit staat daarbij voorop. Onze producten zijn uitvoerig getest en gecertificeerd. De prestaties zijn bewezen en eenvoudig te vergelijken met andere producten. Ons assortiment wordt continu uitgebreid met nieuwe oplossingen. In onze centraal gelegen Akoestiekwinkel aan de A15 bij Gorinchem (NL) kunt u onze producten zelf bekijken en direct advies krijgen, eventueel op afspraak.
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Piano Absorptiepanelen
Uw waardering
Print
Like
Login of maak een account aan om het product aan uw favorieten toe te voegen
Share
Terug naar overzicht
Piano Absorptiepanelen

Set van drie panelen

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!