Geluidsisolatie voor keukens

Keukenblok en gootsteen isoleren
Keukens kunnen potentieel voor meer contactgeluid zorgen bij de buren dan u zult verwachten. Ieder keukenapparaat kan bij de buren klinken als een klopboormachine en ieder kopje dat op het aanrecht wordt gezet als een doffe dreun. Enkele voorbeelden van een niet goed geplaatste keuken zijn:

Aanrechtblad in de scheidingsmuur gefreesd, keukenblok koud op de vloer én star tegen de scheidingswand met de buren, leidingen in de scheidingswand met de buren gefreesd en een niet ontdreunde stalen gootsteen. Door dit soort zaken te voorkomen voorkomt u veel burengeluid, wij hebben de volgende oplossingen voor u:

Keukenblok ontkoppeld plaatsten
Plaats het keukenblok met de poten op deeltjes paarse Regufoam D220 (art.nr. M0716). Snij uit één matje deeltjes van ongeveer 100 x 100 mm, en leg een plaatje hout tussen de poten van de keuken en de Regufoam deeltjes, dit om gewicht te verdelen. Op deze manier verminderd u trillingen van het keukenblok naar de vloer.

De kopse kanten van het aanrecht, die anders contact zouden maken met de scheidingswand, voorziet u van een Regufoam Strip. Zo maakt ook het aanrechtblad geen starre verbinding met uw woning en vermijdt u contactgeluid via de scheidingswand naar de buren. Let er wel op dat er geen speling kan ontstaan op de waterleiding en/of gasleiding. Regufoam trillingsisolatie is vanzelfsprekend zachter dan beton of hout.

Gootsteen ontdreunen
De meeste stalen gootstenen zijn aan de onderzijde al voorzien van een zwart plakje materiaal, dit materiaal wordt ontdreuning genoemd. Zonder ontdreuning zou het vaatwassen klinken alsof u de vaat in een gong staat te doen, ook het gekletter van water in de gootsteen geeft dan een kabaal. Op het filmpje ziet u hoe een gootsteen wordt ontdreund met STP Black Silver (art.nr K1221). Met dit product pakt u de gootsteen in.

Burengeluid
Meer over burengeluid vindt u op onze woningpagina en burenpagina.

Geluidsisolatie en akoestiek in uw woning
Meer informatie over apparaat isolatie, deur isolatie, vloerisolatie en het verminderen van galm in huis vindt u op de pagina Geluidsisolatie en akoestiek in uw woning