Terug naar overzicht

Merfocell Noppen

Geluidsabsorptie met zelfklever

Print
Like
Login of maak een account aan om het product aan uw favorieten toe te voegen
Share

Merfocell Noppen is een algemeen toepasbaar absorptiemateriaal. Het schuim heeft een noppenstructuur, waardoor het absorptieoppervlak wordt vergroot. Noppenschuim wordt toegepast in o.a. studio's, droge apparaat, motor- en machinebehuizingen. Maar ook in (schone)luchtkanalen is dit product op zijn plaats. De platen zijn zelfklevend.

Lees meer
Variant Art.nr. Afmetingen (mm) Kleur Prijs incl. btw Voorraad Aantal m2
W0131 1000 x 600 x 30 Antraciet
€ 35,92
(p. st.)
74 st.
W0133 1000 x 600 x 50 Antraciet
€ 42,64 € 17,06
(p. st.)
2 st.
K0131 1200 x 1000 x 30 Antraciet
€ 69,44
(p. st.)
67 st.
K0133 1200 x 1000 x 50 Antraciet
€ 82,87
(p. st.)
134 st.
€ 0,00
(excl. btw: € 0,00)
Staffel korting

Wat het is en doet
Merfocell Noppenschuim is gemaakt van geluidsabsorberend polyurethaanschuim. De nopstructuur zorgt ervoor dat hoog- en middenfrequent geluid optimaal wordt geabsorbeerd. De platen zijn zelfklevend.

Waar toe te passen
Merfocell Nop is bijzonder gemakkelijk aan te brengen en is veelzijdig toepasbaar. Noppenschuim wordt vooral toegepast in ruimten waarin een goede geluidsabsorptie van hogere frequenties (boven 1000 Hz) samen dient te gaan met een decoratief uiterlijk. Toepassingen zijn o.a. studio's, computer- en serverbehuizingen, luidsprekerbehuizingen en in ventilatieschachten en luchtkanalen.

In apparaat- en machinebehuizingen (omkastingen) wordt noppenschuim in combinatie met isolerende massaplaten gebruikt. Dit verhoogd de isolatiewaarde van de behuizing of omkastingen aanmerkelijk. Isomat KE of TS voor houten, kunststof en polyster ondergrond en Vibraflex voor staal, aluminium en kunststof.

Wat zijn de eigenschappen
Merfocell Noppen platen hebben een sterke zelfklevende laag en zijn gemakkelijk te verwerken. Noppenschuim mag niet in openbare ruimten worden toegepast. U gebruikt dan beter een product uit de Flamex reeks, bijvoorbeeld Flamex PiramideWave of Flamex A-Piramide.

 • Zelfklevend
 • Geluidsabsorberend
 • Densiteit: 26 kg/m³
 • Decoratief
 • Bestand tegen temperaturen tot ca. 100 °C

Montagetips
Noppenschuim wordt het best op maat gesneden met lange snijbewegingen van een scherp mes. Zo wordt de snede mooi strak en is minder kans op losse plukken schuim. De zelfklever is behoorlijk krachtig, dus postioneer het noppenschuim in één beweging op de gewenste plaats.  

Specifications
Meer informatie
Omschrijving Plaat
Kleur Antraciet

Akoestiekwinkel is onderdeel van Merford, dat al ruim 35 jaar gespecialiseerd is in geluid- en lawaaibeheersing in de bouw en industrie. Door te luisteren naar de problemen van onze klanten kunnen we samen met onze jarenlange expertise het juiste advies geven voor het beheersen van geluid in voertuigen, boten en jachten, woningen en studio’s. Op onze website delen we deze kennis en leiden we u naar de juiste oplossing.

De voordelen van Akoestiekwinkel

 • Grote expertise, het juiste advies
 • Betrouwbare kwaliteit
 • Snelle levertijd
 • Uitgebreid assortiment
 • Meer dan 40 jaar ervaring
 • Oplossingen voor zakelijk & particulier gebruik
 • Kom langs in onze Akoestiekwinkel

Akoestiekwinkel is al sinds 2004 dé specialist in het oplossen van geluidsproblemen van consumenten (in Nederland en België). Ons doel is een comfortabele leefomgeving te creëren door het beheersen van hinderlijk en schadelijk geluid. De ervaring van geluid is subjectief. Wij willen geluid prettig laten klinken. In de ene situatie betekent dit zo weinig mogelijk geluid, het liefst totale stilte. In het andere geval een goede akoestiek om bijvoorbeeld muziek optimaal te laten klinken.
 
We beschikken over een uitgebreid assortiment met uit voorraad leverbare oplossingen op het gebied van geluidsisolatie en akoestiek. Kwaliteit staat daarbij voorop. Onze producten zijn uitvoerig getest en gecertificeerd. De prestaties zijn bewezen en eenvoudig te vergelijken met andere producten. Ons assortiment wordt continu uitgebreid met nieuwe oplossingen. In onze centraal gelegen Akoestiekwinkel aan de A15 bij Gorinchem (NL) kunt u onze producten zelf bekijken en direct advies krijgen, eventueel op afspraak.
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Merfocell Noppen
Uw waardering
Print
Like
Login of maak een account aan om het product aan uw favorieten toe te voegen
Share
Terug naar overzicht
Merfocell Noppen

Geluidsabsorptie met zelfklever

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!