Deuren isoleren

Deur isolatie Deur isolatie
Een normale deur of opdekdeur isoleert weinig geluid door het gebrek aan massa en goede afsluiting. Met een paar eenvoudige ingrepen kunt u uw deur akoestisch behoorlijk isoleren tegen binnenkomende- en uitgaande geluiden.

Wat te doen
Voorzie het gehele deurblad van Isomat TS14 of TS8, afhankelijk van wat de deur aan extra gewicht dragen kan. De gehele deur wordt beplakt met Isomat, u gebruikt hier Zettex Contactlijm voor. Over de Isomat kunt u een afwerkplaat gebruiken, bijvoorbeeld triplex. Deze plaat verlijmd en schroeft u vast door de Isomat aan de deur. Bedenk dat de deur 8 of 14 Kg/m² zwaarder wordt dus een extra scharnier monteren kan nodig zijn.

Wanneer de deur bij de dorpel niet goed aansluit zal dit voor een geluidslek zorgen. Een valdorpel (in- of opbouw) is hier sterk aan te raden. Een valdorpel zoals de Elton EllenMatic sluit niet alleen het geluidslek maar voorkomt ook tocht over de vloer. Wilt u zekerheid over de isolatiewaarde van een deur, dan kiest u het beste voor een geluidsisolerende deur.

Stappenplan
Op onze tipspagina vindt u het stappenplan deuren isoleren.

Hieronder vindt u de beschreven producten voor het isoleren van de vloer

Filteren
Filteren

Geluidsisolerende deuren
Moet of wilt zekerheid over de isolatiewaarden van een deur? Neemt u dan eens een kijkje op de Geluidsisolerende Stalen Deur of de Geluidsisolerende Houten Deur pagina's.  

Geluidsisolatie en akoestiek in uw woning
Meer informatie over apparaat isolatie, deur isolatie, vloerisolatie en het verminderen van galm in huis vindt u op de pagina Geluidsisolatie en akoestiek in uw woning