Terug naar overzicht

Akotherm akoestisch paneel

Wolk

Print
Like
Login of maak een account aan om het product aan uw favorieten toe te voegen
Share

Absorptiefiguur Wolk is een geluidsabsorberend wandpaneel in de vorm van een wolk. Het absorptiepaneel wordt toegepast voor het verminderen van galm in ruimten waar een vorm zoals een wolk de ruimte leuk aankleed, bijvoorbeeld in een kinderkamer, schoollokaal of kinderdagverblijf.  De wolk is gemaakt van een gladde en stevige polyester wol en vervormd niet.

Lees meer
Variant Art.nr. Afmetingen (mm) Kleur Prijs incl. btw Voorraad Aantal m2
K0425 1000 x 600 x 40 Wit
€ 36,57
(p. st.)
0 st.
€ 0,00
(excl. btw: € 0,00)
Staffel korting

Hoeveel geluidsabsorptie heb ik nodig om galm te verminderen?
De akoestiek in een ruimte is doorgaans redelijk tot goed te noemen als 30 tot 40 % van het vloeroppervlak geluid kan absorberen. Eenvoudig uitgelegd:
Stel dat u een ruimte heeft van ongeveer 100 m² dan moet tenminste 30 tot 40 m² aan oppervlak geluid kunnen dempen c.q. absorberen. Deze oppervlakken kunnen gordijnen, tapijt, meubels en absorptiepanelen zijn.  In ruimten met veel personen, zoals een restaurant of schoollokaal, kan dit percentage oplopen tot 70 á 80 %.  Op onze tipspagina vindt u diverse pagina’s over het oplossen van geluidsproblemen met nagalm, voor thuis, op het werk en in de horeca: “Akoestiek verbeteren”.

Wat het is en doet
Absorptiefiguren, zoals de Wolk, zijn gemaakt van polyesterwol met een stevige densiteit. Dit zorgt ervoor dat de Wolk niet vervormt en dat midden- en hoogfrequent geluid, leef- en spraakgeluid, prima worden geabsorbeerd. Het resultaat is een verbetering van de spraakverstaanbaarheid en concentratie. Een ruimte met een goede akoestiek klinkt minder hard en kil en zal ook minder geluid naar de omgeving afstralen.

Waar toe te passen
Dit absorptiefiguur is toe te passen in iedere ruimte waar het galmt, zowel aan een plafond als aan een wand, in een schoollokaal, speelkamer, slaapkamer of kinderdagverblijf.
Onze tip: monteer de witte Wolken op een blauwe wand (met Stauf lijm) voor een speels effect!    

Wat zijn de eigenschappen?

 • Geluidsabsorberend.
 • Decoratief en speels patroon.
 • Brandcertificering: EN 13501-1: 2002 brandklasse B, rookgetal s2, drupgetal d 0.
 • Afmetingen: 980 x 600 x 40 mm.
 • Kleur: Wit (RAL9016 bij benadering).

Gratis productmonster
Overtuig u zelf van onze productkwaliteit en vraag een gratis monster aan (het monster heeft de vorm van een mini wolk). Vul het contactformulier in met welk productmonster dat u wilt ontvangen dan sturen wij het zo spoedig mogelijk  naar u toe.

Disclaimer
Onze producten zijn niet overschilderbaar. Akoestiekwinkel is niet aansprakelijk voor onjuist gebruik van de producten. Mocht u vragen hebben neem dan contact op met ons. Wij helpen u graag verder.

Akoestiekwinkel is onderdeel van Merford, dat al ruim 35 jaar gespecialiseerd is in geluid- en lawaaibeheersing in de bouw en industrie. Door te luisteren naar de problemen van onze klanten kunnen we samen met onze jarenlange expertise het juiste advies geven voor het beheersen van geluid in voertuigen, boten en jachten, woningen en studio’s. Op onze website delen we deze kennis en leiden we u naar de juiste oplossing.

De voordelen van Akoestiekwinkel

 • Grote expertise, het juiste advies
 • Betrouwbare kwaliteit
 • Snelle levertijd
 • Uitgebreid assortiment
 • Meer dan 40 jaar ervaring
 • Oplossingen voor zakelijk & particulier gebruik
 • Kom langs in onze Akoestiekwinkel

Akoestiekwinkel is al sinds 2004 dé specialist in het oplossen van geluidsproblemen van consumenten (in Nederland en België). Ons doel is een comfortabele leefomgeving te creëren door het beheersen van hinderlijk en schadelijk geluid. De ervaring van geluid is subjectief. Wij willen geluid prettig laten klinken. In de ene situatie betekent dit zo weinig mogelijk geluid, het liefst totale stilte. In het andere geval een goede akoestiek om bijvoorbeeld muziek optimaal te laten klinken.
 
We beschikken over een uitgebreid assortiment met uit voorraad leverbare oplossingen op het gebied van geluidsisolatie en akoestiek. Kwaliteit staat daarbij voorop. Onze producten zijn uitvoerig getest en gecertificeerd. De prestaties zijn bewezen en eenvoudig te vergelijken met andere producten. Ons assortiment wordt continu uitgebreid met nieuwe oplossingen. In onze centraal gelegen Akoestiekwinkel aan de A15 bij Gorinchem (NL) kunt u onze producten zelf bekijken en direct advies krijgen, eventueel op afspraak.
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Akotherm akoestisch paneel
Uw waardering
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!