Terug naar overzicht

Soliboard | Aanbieding

Absorptieschuim plaat

Print
Like
Login of maak een account aan om het product aan uw favorieten toe te voegen
Share

Soliboard TA is een lichtgewicht geluidsabsorberende en thermisch isolerende plaat gemaakt van polyimide schuim. Soliboard wordt gebruikt waar de producteisen maximaal zijn. Dit product draag het IMO certificaat waardoor het toegepast kan worden in o.a. marine schepen, luxe jachtbouw, treinen, luchtvaart en machinebouw.

Lees meer
Variant Art.nr. Afmetingen (mm) Kleur Prijs incl. btw Voorraad Aantal m2
D6/25 K0119 1200 x 600 x 25 Geel
€ 130,27 € 61,63
(p. st.)
50 st.
€ 0,00
(excl. btw: € 0,00)
Staffel korting

Wat het is en doet
Soliboard is een specifiek absorptieschuim dat een groot aantal voordelen op het gebied van geluidsisolatie, brandveiligheid, temperatuurbestendigheid en gewicht combineert. Naast een goede geluidsabsorptie is het materiaal IMO gecertificeerd voor brandveiligheid en veroorzaakt het vrijwel geen rook of giftige bijproducten wanneer het wordt blootgesteld aan vuur.

Soliboard heeft een lange levensduur en kent een geringe slijtage, ook onder invloed van sterke temperatuurwisselingen. Het materiaal is zeer goed bestand tegen zowel lage als hoge temperaturen. Daarnaast is het elastisch waardoor het bijzonder gemakkelijk te verwerken is. Een ander voordeel van Soliboard is dat het zeer vormvast is waardoor het onder invloed van bijvoorbeeld trillingen niet de neiging heeft om in elkaar te zakken. Het materiaal heeft tevens een geringe uitgassing.

Wat zijn de toepassingen
Soliboard wordt toegepast in gebieden waar de eisen het hoogst zijn. Vanwege haar hoogwaardige eigenschappen op het gebied van o.a. geluidsabsorptie, brandveiligheid, temperatuurbestendigheid en gewicht, wordt Soliboard veelvuldig toegepast als akoestische oplossing in (marine)schepen, jachten, treinen, vliegtuigen,ruimtevaartuigen en machinebouw (Zie product blad voor referenties).

Daarnaast is Soliboard zeer geschikt voor industriële omgevingen waar hoge eisen worden gesteld aan bovengenoemde eigenschappen. Soliboard kan bijvoorbeeld dienen als buisisolatie, akoestische plafondplaat of geluidsabsorptie in machinekamers en omkastingen. Desgewenst kan Soliboard worden voorzien van een toplaag die is afgestemd op de toepassing. Bijvoorbeeld een olie- en vochtwerende toplaag voor in motorruimtes.

Wat zijn de eigenschappen (Soliboard TA)

 • Brandclassificering: Klasse 1 volgens DM 26.684. Gecertificeerd als brandbeperkend volgens IMO Res.MSC.40(64).
 • Temperatuurbestendigheid: -184 tot +260 °C.
 • Thermische isolatie: 23 °C: 0,043 W/mK.
 • Denstiteit: 6,4 Kg/m³
 • Afmetingen: 1200 x 600 x 25 mm

Montagetips
Soliboard is goed te verlijmen met de meeste gangbare watergedragen lijmen. Mechanische bevestiging is ook een mogelijkheid, hier gebruikt u plakpennen voor. 

Specifications
Meer informatie
Lengte 1200
Breedte 600
Hoogte 25
Omschrijving Plaat

Akoestiekwinkel is onderdeel van Merford, dat al ruim 35 jaar gespecialiseerd is in geluid- en lawaaibeheersing in de bouw en industrie. Door te luisteren naar de problemen van onze klanten kunnen we samen met onze jarenlange expertise het juiste advies geven voor het beheersen van geluid in voertuigen, boten en jachten, woningen en studio’s. Op onze website delen we deze kennis en leiden we u naar de juiste oplossing.

De voordelen van Akoestiekwinkel

 • Grote expertise, het juiste advies
 • Betrouwbare kwaliteit
 • Snelle levertijd
 • Uitgebreid assortiment
 • Meer dan 40 jaar ervaring
 • Oplossingen voor zakelijk & particulier gebruik
 • Kom langs in onze Akoestiekwinkel

Akoestiekwinkel is al sinds 2004 dé specialist in het oplossen van geluidsproblemen van consumenten (in Nederland en België). Ons doel is een comfortabele leefomgeving te creëren door het beheersen van hinderlijk en schadelijk geluid. De ervaring van geluid is subjectief. Wij willen geluid prettig laten klinken. In de ene situatie betekent dit zo weinig mogelijk geluid, het liefst totale stilte. In het andere geval een goede akoestiek om bijvoorbeeld muziek optimaal te laten klinken.
 
We beschikken over een uitgebreid assortiment met uit voorraad leverbare oplossingen op het gebied van geluidsisolatie en akoestiek. Kwaliteit staat daarbij voorop. Onze producten zijn uitvoerig getest en gecertificeerd. De prestaties zijn bewezen en eenvoudig te vergelijken met andere producten. Ons assortiment wordt continu uitgebreid met nieuwe oplossingen. In onze centraal gelegen Akoestiekwinkel aan de A15 bij Gorinchem (NL) kunt u onze producten zelf bekijken en direct advies krijgen, eventueel op afspraak.
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Soliboard | Aanbieding
Uw waardering
Print
Like
Login of maak een account aan om het product aan uw favorieten toe te voegen
Share
Terug naar overzicht
Soliboard | Aanbieding - Vaartuigen

Absorptieschuim plaat

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!