Terug naar overzicht

MS-Dempers

Trillingsdempers

Print
Like
Login of maak een account aan om het product aan uw favorieten toe te voegen
Share

Metal Stud dempers zijn trillingsdempers om voorzetwanden ontkoppeld, zonder starre verbinding, tegen een bestaande wand of constructie te monteren. De MS-dempers zijn voorzien van een rubberen trillingsdempers zodat resonanties van de nieuw geplaatste wand worden geïsoleerd. Zo maakt de voorzetwand geen starre verbinding met het gebouw en worden trillingen niet doorgegeven.

Lees meer
Variant Art.nr. Afmetingen (mm) Kleur Prijs incl. btw Voorraad Aantal m2
3802 K0276 Groen
€ 9,62
(p. st.)
526 st.
€ 0,00
(excl. btw: € 0,00)
Staffel korting

Wat het is en doet
MS-Dempers, kort voor Metal Stud Trillingsdempers, zijn uitermate handige trillingsdempers voor het ontkoppeld bevestigen van zelf gemaakte geluidsisolerende voorzetwanden. Het product is voorzien van een rubberdempertje zodat uw voorzetwand geen starre verbinding maakt met het gebouw. De dempers zorgen ervoor dat een wand niet kan omvallen, voor- of achterwaarts.

Waar toe te passen?
MS-Dempers worden toegepast, vaak in combinatie met Regufoam Strips, voor het plaatsen van extra zware wanden met meerdere lagen afwerkbeplating, zoals Merfoplex of een dubbele gipsplaat met daartussen de extra zware Isomat KE massaplaat of in vochtige ruimten waar Merfoflex Voorzetwanden niet afdoende zijn. MS-Dempers worden veelal gebruikt voor het bouwen van bouwkundige geluidsstudio’s.

Wat heb ik nodig voor een wand?
De hoeveelheid toe te passen MS-Dempers hangt af van het totaalgewicht van de wand die u gaat bouwen. Een MS-Demper mag maximaal belast worden met 32 kg druk horizontaal/axiaal naar de wand toe en maximaal 15 kg horizontaal/axiaal van de wand af. Wij adviseren doorgaans 3 á 4 dempers verspreid over één vierkante meter wandvlak.

Wat zijn de eigenschappen
Eén van de eigenschappen is het ingebouwde veiligheidsmechanisme die in geval van brand de mechanische constructie van de demper in stand houdt. De dempers zijn voorzien van een centrale as verbonden met de muurbeugel. Verder is de MS-Demper te gebruiken in combinatie met Metal Stud profielen of houten balken waar u een voorzetwand van maakt. De dempers zijn niet geschikt voor plafondtoepassingen.

 • Duurzaam
 • Flexibel inzetbaar.
 • Brandveilig mechanisme.
 • Afmetingen: totale lengte 160 mm (zie productfoto’s).
 • Horizontale trekkracht, tegen de wand, axiaal, max.: 5 tot 15 kg.
 • Horizontale trekkracht, van wand af, axiaal, max: 5 tot 32 kg.

Hoe maak ik zelf voorzetwanden met MS-dempers?
Monteer Regufoam Strips op de vloer, langs de wanden en tegen het plafond van de ruimte waar de wand moet worden geplaatst. Zorg dat héél de voorzetwand strak op- en tegen deze strips geklemd staat. Plaats verticale staanders h.o.h. 60 cm uit elkaar en monteer deze met de MS-dempers tegen de achterliggende muur. Vul de holle ruimte helemaal met Eco-Coustic Cotton isolatiewol. Vervolgens wordt de wand dicht gemaakt met een plaatmateriaal. Deze stap gaat de isolatiewaarde van de wand bepalen, dus hoe zwaarder het materiaalplaat des te hoger de isolatiewaarde van de wand. Wij adviseren Merfoplex of een dubbele gipsplaat met daartussen de zwaarste Isomat KE variant verlijmd. Laat het plaatmateriaal de vloer, wanden en het plafond niet raken! Let op de trekkracht van de MS-dempers.

Akoestiekwinkel is onderdeel van Merford, dat al ruim 35 jaar gespecialiseerd is in geluid- en lawaaibeheersing in de bouw en industrie. Door te luisteren naar de problemen van onze klanten kunnen we samen met onze jarenlange expertise het juiste advies geven voor het beheersen van geluid in voertuigen, boten en jachten, woningen en studio’s. Op onze website delen we deze kennis en leiden we u naar de juiste oplossing.

De voordelen van Akoestiekwinkel

 • Grote expertise, het juiste advies
 • Betrouwbare kwaliteit
 • Snelle levertijd
 • Uitgebreid assortiment
 • Meer dan 40 jaar ervaring
 • Oplossingen voor zakelijk & particulier gebruik
 • Kom langs in onze Akoestiekwinkel

Akoestiekwinkel is al sinds 2004 dé specialist in het oplossen van geluidsproblemen van consumenten (in Nederland en België). Ons doel is een comfortabele leefomgeving te creëren door het beheersen van hinderlijk en schadelijk geluid. De ervaring van geluid is subjectief. Wij willen geluid prettig laten klinken. In de ene situatie betekent dit zo weinig mogelijk geluid, het liefst totale stilte. In het andere geval een goede akoestiek om bijvoorbeeld muziek optimaal te laten klinken.
 
We beschikken over een uitgebreid assortiment met uit voorraad leverbare oplossingen op het gebied van geluidsisolatie en akoestiek. Kwaliteit staat daarbij voorop. Onze producten zijn uitvoerig getest en gecertificeerd. De prestaties zijn bewezen en eenvoudig te vergelijken met andere producten. Ons assortiment wordt continu uitgebreid met nieuwe oplossingen. In onze centraal gelegen Akoestiekwinkel aan de A15 bij Gorinchem (NL) kunt u onze producten zelf bekijken en direct advies krijgen, eventueel op afspraak.
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:MS-Dempers
Uw waardering
Print
Like
Login of maak een account aan om het product aan uw favorieten toe te voegen
Share
Terug naar overzicht
MS-Dempers - Vaartuigen

Trillingsdempers

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!
 1. Agglomer trillingsisolatie vlokkenschuim
  Agglomer
  • Trillingsisolerend schuim
  • Eenvoudig op maat te snijden
  • Is samendrukbaar en blijft elastisch

  Vanaf € 20,06

  (incl. btw)
 2. Akoestifloor | Zwevend vloer systeem
  Akoestifloor
  • Agglomer en dubbele laag gipsvezelplaat
  • Isoleert lucht- en contactgeluid
  • Eenvoudig op maat te maken

  Vanaf € 10,68

  (incl. btw)