Terug naar overzicht

Merfocom Combinatie

Absorptie- en isolatieplaat

Print
Like
Login of maak een account aan om het product aan uw favorieten toe te voegen
Share
Waardering:
90% of 100

Merfocom is een gecombineerde absorptie- en isolatieplaat. Dit product is samengesteld uit meerdere lagen waaronder een 8 kilo zware isolerende kern. Merfocom is uiterst geschikt voor het isoleren van apparaat, generator- en motorbehuizing, machinekamer en motorkist in boten en jachten.

Lees meer
Variant Art.nr. Afmetingen (mm) Kleur Prijs incl. btw Voorraad Aantal m2
W0263 1000 x 600 x 35 Grijs
€ 135,01
(p. st.)
128 st.
K0263 1190 x 990 x 35 Grijs
€ 267,60
(p. st.)
189 st.
€ 0,00
(excl. btw: € 0,00)
Staffel korting

Wat het is en doet
Merfocom is een geluid absorberend én isolerend product. De plaat is aan de voorkant voorzien van geluidsabsorptie met een stevige glasweefseltoplaag (GW). Deze toplaag is hittebestendig, vocht- en oliewerend en stootvast. Onder de laag geluidsabsorptie zit een laag Isomat TS geluidsisolatie. Aan de achterzijde van Merfocom zit een laag Merfocell die van een zelfklevende laag voorzien is. Door deze samenstelling wordt met het plaatsen van Merfocom een ‘dubbele wand’ gecreëerd. Deze oplossing isoleert bepaalde geluiden beter dan een enkele wand.

Waar toe te passen
Merfocom wordt toegepast in situaties waar een combinatie van geluidsisolatie (massatoename) en geluidsabsorptie (het minder terugkaatsen van geluiden tegen ‘harde’ wanden) gewenst is. Bovendien is het materiaal zeer geschikt voor situaties waarbij brandwerendheid en/of een decoratief uiterlijk gewenst zijn. Een voorbeeld is het bekleden van een omkasting van een generatorset of de wanden van een machinekamer in een jacht.

Wat zijn de eigenschappen

 • Stootvaste en hittebestendige glasdoekweefsel toplaag.
 • Zelfklevend.
 • Afmetingen: 1190 x 990 mm en 1000 x 600 mm. Dikte 35 mm.
 • Hittebestendig: -40℃ tot +100℃.
 • Vlamdovend volgens FMVSS 302, UL94-HF1. Goedgekeurd voor toepassing in machinekamers van jachten die een CE-markering moeten dragen. (Richtlijn ”RL 94/25/EG zoals geamendeerd door RL 2003/44/EG”).
 • Gewicht: ±10 kg/m².

Opbouw Merfocom plaat
Merfocom is een combinatieplaat en bestaat uit de volgende lagen: 

 • Glasdoekweefsel toplaag. 
 • Absorberende polyurethaan schuimlaag van 25 mm.
 • Isomat TS8 isolerende massa kern. 
 • Polyurethaan schuimlaag van 5 mm voor ontkoppeling.
 • Zelfklevende achterzijde.

Montagetips
Merfocomplaten zijn eenvoudig op maat te maken met een scherp en schoon hobbymes. Snij de voorzijde van de plaat rustig in tot op de massa kern. Draai de plaat vervolgens om en snij de achterzijde in tot diep in de massa kern, nu kunt u de massa kern doorbreken. Zorg voor een droge en vetvrije ondegrond. 

Bij montage ondersteboven (aan luiken of plafonds) dient u de de platen met behulp van plakpennen mechanisch vast te zetten. Gebruik hiervoor onze B-63 plakpennen. U heeft bij de afmeting 1000 x 600 mm 5 plakpennen nodig en bij de afmeting 1200 x 1000 mm 10 stuks. Plaats de plakpennen op de hoeken en in het midden van de plaat.

Gratis productmonster
Overtuig uzelf van onze productkwaliteit en vraag een gratis productmonstertje aan. Vul het contactformulier in met uw adresgegevens dan sturen wij zo spoedig mogelijk een productmonster toe.

Specifications
Meer informatie
Omschrijving Plaat
Kleur Grijs

Akoestiekwinkel is onderdeel van Merford, dat al ruim 35 jaar gespecialiseerd is in geluid- en lawaaibeheersing in de bouw en industrie. Door te luisteren naar de problemen van onze klanten kunnen we samen met onze jarenlange expertise het juiste advies geven voor het beheersen van geluid in voertuigen, boten en jachten, woningen en studio’s. Op onze website delen we deze kennis en leiden we u naar de juiste oplossing.

De voordelen van Akoestiekwinkel

 • Grote expertise, het juiste advies
 • Betrouwbare kwaliteit
 • Snelle levertijd
 • Uitgebreid assortiment
 • Meer dan 40 jaar ervaring
 • Oplossingen voor zakelijk & particulier gebruik
 • Kom langs in onze Akoestiekwinkel

Akoestiekwinkel is al sinds 2004 dé specialist in het oplossen van geluidsproblemen van consumenten (in Nederland en België). Ons doel is een comfortabele leefomgeving te creëren door het beheersen van hinderlijk en schadelijk geluid. De ervaring van geluid is subjectief. Wij willen geluid prettig laten klinken. In de ene situatie betekent dit zo weinig mogelijk geluid, het liefst totale stilte. In het andere geval een goede akoestiek om bijvoorbeeld muziek optimaal te laten klinken.
 
We beschikken over een uitgebreid assortiment met uit voorraad leverbare oplossingen op het gebied van geluidsisolatie en akoestiek. Kwaliteit staat daarbij voorop. Onze producten zijn uitvoerig getest en gecertificeerd. De prestaties zijn bewezen en eenvoudig te vergelijken met andere producten. Ons assortiment wordt continu uitgebreid met nieuwe oplossingen. In onze centraal gelegen Akoestiekwinkel aan de A15 bij Gorinchem (NL) kunt u onze producten zelf bekijken en direct advies krijgen, eventueel op afspraak.
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Merfocom Combinatie
Uw waardering
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!