Akoestische combinatieplaten voor het isoleren van o.a. apparaat- en machinebehuizingen en motoromkastingen in pleziervaartuigen zoals jachten, sloepen en tenders.

Wat zijn combinatieplaten?

Combinatieplaten
Akoestische combinatieplaten bestaan uit een samenstelling van isolatie- en absorptiematerialen. Deze producten zijn breed inzetbaar voor het isoleren van o.a. apparaat- en machinebehuizingen, motoromkastingen in pleziervaartuigen zoals jachten, sloepen en tenders en voor het isoleren van de motorkap van voertuigen.

Gecombineerde producten hebben enkele voordelen op los verkrijgbare producten. U hoeft maar één product in te kopen, maar één keer op maat snijden en in één handeling past u twee oplossingen toe, isolatie én absorptie. Resultaat: een passend product, geld en tijdswinst!  

Verkrijgbare combinatieplaten
In ons assortiment vindt u twee producten onder de noemer ‘Akoestische Combinatieplaat’, te weten de zware Merfocom en de lichtere Merfodem. Beide producten hebben zo hun eigen toepassingsgebieden.

Merfocom Merfocom Combinatieplaat
Het product Merfocom is een product dat isolatie en absorptie combineert in één plaat en is opgebouwd uit vijf lagen. Merfocom wordt het meest toegepast in de sloep, jacht- en scheepsbouw voor het isoleren van de motoromkasting of behuizing.

Merfocom wordt ook toegepast voor het isoleren van middelgrote pomp, aggregaat- en machinebehuizingen. Apparaten (pompen) die buiten op een bouwterrein voor geluidsoverlast zorgen isoleert u met Merfocom.

De isolerende kern zorgt voor extra isolatie van laag frequent geluid. Door de glasdoekweefseltoplaag kan Merfocom ook in krappe ruimten worden toegepast. Merfocom is zelfklevend maar wordt het best met plakpennen gefixeerd vanwege het hoge gewicht van het product, 10 kg/m². Voor het afwerken van de naden tussen diverse verticale platen kunt u gebruik maken van Merfotape GW (monteer deze tape niet recht boven de motor of hittebron!).

Merfocom combinatieplaat bestaat uit de volgende lagen

  • Toplaag van grijs glasdoekweefsel aan de zichtzijde.
  • Absorberende polyurethaan schuimlaag van 25 mm.
  • Isomat TS8 isolerende massa kern. 
  • Polyurethaan schuimlaag van 5 mm voor ontkoppeling.
  • Zelfklevende achterzijde.

Merfodem Merfodem Combinatieplaat
Het product Merfodem is een product dat isolatie en absorptie combineert in één plaat en is opgebouwd uit vier lagen. Merfodem wordt veelal toegepast in de wat lichtere apparaten- en machinebouw voor het isoleren van omkastingen en behuizingen van aluminium, kunststof en staal.

In de jachtbouw kan Merfodem worden toegepast voor het ontdreunen en bekleden van brandstof- en watertanks en voor het isoleren van lichte apparaten aan boord. In voertuigen is het product geschikt voor het isoleren van de motorkap buiten het voertuig, mits de omgevingstemperatuur dit toelaat.

Merfodem bestaat uit een laag ontdreuning en een absorptieschuim van 25 mm dat voorzien is van een olie, vocht- vuildichte PU-toplaag. Het product is eenvoudig op maat te snijden en is zelfklevend. Plak de naden tussen diverse delen Merfodem af met Acustitape zodat vloeistoffen niet in het absorptieschuim kunnen dringen.

Merfodem combinatieplaat bestaat uit de volgende lagen

  • Toplaag van een zwarte PU-film aan de zichtzijde.
  • Absorberende polyurethaan schuimlaag van 25 mm dik.
  • Vibraflex UF ontdreuning met een massa van 3 kg/m².
  • Zelfklevende achterzijde.

Vragen? Contact
Heeft u nog vragen over deze producten of wilt u een monstertje ontvangen? Neemt u dan gerust contact met ons op.Gerelateerde producten