Eenvoudig stappenplan voor het maken van geluidsabsorberende plafondeilanden

Stappenplan voor het maken van plafondeilanden

Nagalm in de entreehal
Slechte akoestiek in uw entreehal? Of het nu een receptiehal of de hoofdingang van uw kantoor betreft, het is natuurlijk geen goede binnenkomer. Eén van onze klanten deelde deze mening, de hoge hal met een open trap naar de tweede verdieping zorgde daar voor veel galm. Het gebruik van harde materialen in het interieur, zoals plavuizen en glas, versterkten dit galmprobleem. Omdat onze klant nog wat persoonlijke wensen had ging hij met ons advies aan de slag en maakte hij eigenhandig, met behulp van Akotherm D40, een plafondeiland. Het plafondeiland werd voorzien van doorvoerringen voor hanglampen en omspannen met een fraai textiel.

Dankzij de Akotherm variant met een hoge densiteit, 40 kilogram per kuub, werd de nagalm in de entreehal aanzienlijk gereduceerd. Dit komt ook omdat plafondpanelen aan twee zijden geluid absorberen. Onze klant was dusdanig enthousiast over het eindresultaat dat hij dit graag wilde delen. In het onderstaande stappenplan legt hij zijn aanpak uit:
 

Plafondeilanden


Meer over zelf absorptiepanelen maken
In het stappenplan "
Zelf absorptiepanelen maken" leest u alles over het maken van absorptiepanelen voor montage aan wanden. Ook hier zijn onze klanten bijzonder creatief geweest met basic absorptiematerialen met een bijzonder, origineel en doeltreffend resultaat!

Kant-en-klare plafondpanelen
Heeft u behoefte aan een kant-en-klare oplossing? De Akoestiekwinkel heeft ook plafondpanelen, ook wel plafondeilanden genoemd, in het assortiment. Op de Silent Office pagina vindt u ons aanbod met diverse afmetingen en kleuren.  

Vragen? Contact
Heeft u nog vragen over dit onderwerp? Neemt u dan gerust contact met ons op, wij geven u graag zo snel mogelijk antwoord op uw vragen.