In een serie blogposts laten we u zien hoe wij een voertuig aanzienlijk stiller hebben gemaakt. Toevallig kregen we de perfecte auto aangeboden voor deze showcase: een Hummer H1. In deel 1: de geluidsmeting vooraf.

Showcase Hummer deel 1: geluidsisolatie en ontdreuning van een Hummer H1

Deel 1: de geluidsmeting vooraf.
In een serie blogposts laten we u zien hoe wij een voertuig aanzienlijk stiller hebben gemaakt. Toevallig kregen we de perfecte auto aangeboden via Ramon van Hummer Offroad voor deze showcase: een Hummer H1.

Over de Hummer
De Hummer H1 is de civiele versie van de Humvee, een voertuig van het Amerikaanse leger. Toch is de auto nauwelijks echt 'civiel' te noemen: de spoorbreedte is veel te breed voor vrijwel alle parkeervakken, met de beugels op de voor- en achterbumpers kan de auto aan een helikopter hangen, er kunnen slechts 4 personen in zo'n vierkant bakbeest en… hij maakt een bak lawaai. 95 dB(A) in het gestripte interieur om precies te zijn! De Hummer heeft standaard geen enkele geluidsisolatie dus een flinke geluidsreductie moest haalbaar zijn. Bovendien kan er ook veel dempings-materiaal in, want de auto heeft meters makkelijk te bereiken plaatwerk. Door het vierkante ontwerp is het plaatsen van de materialen ook vrij makkelijk. Kortom, een ideale auto voor een showcase van onze producten.

De geluidsmeting van de auto
De auto is allereerst volledig gestript van het interieur bij de Akoestiekwinkel aangeleverd, waarna de auto is gemeten met een geijkte decibelmeter.

Meer informatie over voertuig isolatie
Op de pagina met oplossingen voor Voertuig isolatie vindt u de probleemgebieden die het meest voorkomen. Meer tipspagina's over diverse typen voertuigen vindt u hier:

Wilt u persoonlijk advies?
Neemt u dan Contact met ons op, wij geven u graag zo snel mogelijk antwoord op uw vragen. Wilt u liever meteen antwoord op uw vragen? Bel ons dan op (+31) 0183-643885.