Luidsprekers en speakers kunnen voor geluidsoverlast zorgen. Bent u opzoek naar een oplossing voor het dempen van bas geluiden? Bekijk onze tips pagina artikel voor meer informatie.

Bas geluiden dempen van luidsprekers en subwoofers

Luidsprekers en subwoofers verhogen uw geluidservaring. Wat vervelend kan zijn voor de buren zijn de harde bas geluiden die zich verspreiden via de wanden en vloeren. Hoe kan je het beste bastonen dempen? Wij hebben de oplossing voor u.

Type geluidsprobleem vaststellen
Luidsprekers en subwoofers kunnen verschillende geluiden produceren. Denk maar aan harde bas geluiden en trillingen. Aan de hand van de hoogte van het volume van de muziek kunnen we vaststellen wat voor geluid er wordt geproduceerd. In de meeste gevallen wanneer muziek wordt afgespeeld is er sprake van contactgeluid. Vooral wanneer de muziek te hard staat, ontstaan er trillingen via de meubels, wanden en vloeren. Mocht dit het geval zijn bij u dan is de oplossing hiervoor trillingsisolatie.

Trillingsdempers
Om luidspreker en subwoofer trillingen te dempen gebruikt u het trillingsdempende Regufoam D300. Deze kunt u makkelijk op maat snijden met een Stanley mes. Zo past de mat onder elk apparaat. Verkiest u een voorgesneden product? Kies dan voor onze Audiodempers of Unidempers. Wanneer u een van deze producten hebt toegepast zullen de trillingen niet meer worden doorgegeven via meubels, wanden of vloeren.

Klantervaring
Een van onze klanten ervaarde overlast van de Sonos speaker van de buren. Hoewel de buren het volume van de speaker niet hoog zetten, waren de trillingen van de speaker wel hoorbaar tot bij onze klant. Om dit probleem op de lossen adviseerden we de klant om een Regufoam D300 mat onder de luidspreker van de buren te plaatsen. De klant heeft een Regufoam D300 mat van 500x250x25 mm gebruikt. Dit was voldoende materiaal om de trillingen van de Sonos luidspreker te dempen.

Mocht het geluid niet genoeg gedempt zijn dan kan het verdubbelen van de dikte naar 50 mm van het toegepaste stuk Regufoam voor een verbetering zorgen. Hierdoor wordt de veerweg van het materiaal langer en kunnen lagere frequenties nog beter worden geïsoleerd.

Heeft u ook een leuke toepassing van onze materialen? Laat het ons weten via het contactformulier of Facebook!

 

Vragen?
Heeft u vragen over dit onderwerp? Neemt u dan gerust contact met ons op.
Heeft u last van luide muziek van de buren? Bekijkt u onze burenpagina voor meer oplossingen.