Lees hier hoe wij de nieuwe geluidsstudio van Mr Polska hebben ingericht met behulp van absorptiepanelen, plafondeilanden en montagemiddelen.

Nieuwe studio voor Mr. Polska

In de zomer van 2019 kreeg Mitchell, voormalig lid van act LNY TNZ, de opdracht om de nieuwe geluidsstudio van vriend en collega Mr. Polska akoestisch in te richten. Mitchell, zelf een bekende in de DJ- en producerscene én van de Akoestiekwinkel, nam contact met ons op voor een bezoek aan de winkel en zag daar de ideale producten om dit project te gaan realiseren. Samen met de Akoestiekwinkel werd een mooi pakket aan absorptiepanelen, plafondeilanden en montagemiddelen samengesteld. Hieronder leest u alles over het fraaie eindresultaat! 

De plafond oplossing voor deze studio

Voor het toch wel hoge plafond was de keuze eenvoudig: Selecta plafondeilanden! In hoge ruimten zijn producten met in hoogte verstelbare montagemiddelen, zoals Plafondeilanden en Baffles, de beste keuze. Deze producten absorberen namelijk geluid aan beide zijden wat ze bijzonder efficiënt maakt. Op de foto’s is te zien dat het voorste én het achterste eiland onder een bepaalde hoek gemonteerd is zodat ook de kans op staande golven minimaal is.

Plafond Mr Polska

Geluidsstudio ingericht met Selecta plafondeilanden en Flamex Facet absorptiepanelen

De wand oplossing voor deze studio

Voor de wanden in de studio van Mr. Polska is gekozen voor de Flamex Facet absorptiepanelen. Deze lichte melamineschuim panelen zijn eenvoudig te monteren met onze Stauf lijm en hebben naast een hoge absorptiewaarde ook een esthetische waarde. De schuine facetrand maakt het product nét wat chiquer dan een vlak paneel. Ook geeft dit de mogelijkheid om de panelen tegen elkaar in groepjes te monteren.

Wand Mr Polska   Wand Mr Polska 2  

Foto’s met een door Mitchell op maat gemaakte studiodesk en absorptiepanelen van de Akoestiekwinkel

Ons aanbod studio gerelateerde producten

Gaat u binnenkort zelf aan de slag met het bouwen van een geluidsstudio of zoekt u producten om uw studio akoestisch te finetunen? Op onze Studiopagina vindt u maar liefst vijf pagina’s met producten die hiervoor geschikt zijn! Op deze pagina vindt u ook de Top 10 meest voorkomende probleemgebieden in- en om de geluidsstudio. Van akoestische ventilatie tot zwevende wanden, er is voor ieder geluidsprobleem wel een product om dit op te lossen.  

Zelf een studio bouwen of toch maar uitbesteden?

Staat u op het punt zelf een studio te bouwen maar heeft u hier nog wat vragen over of advies nodig? Dan nodigen wij u graag uit in onze winkel! Dit communiceert niet alleen een stuk sneller, maar u kunt dan ook meteen alle producten bekijken.  

Bent u opzoek naar een aannemer die zich specialiseert in studiobouw? Dan kunt u ook contact met ons opnemen. Wij stellen u graag voor aan de juiste studiobouwer uit ons netwerk.

Vragen?

Heeft u nog vragen over dit project of vragen over studiobouw- of inrichting? Neemt u dan gerust contact met ons op of kom eens langs in onze winkel!