Studiobricks, dé ultieme geluidsstudio voor de professional en hobbyist

Alles over de geluidsstudios van Studiobricks

Studiobricks geluidsstudio's
In dit artikel leest u alles over het Spaanse studiomerk, Studiobricks. De naam Studiobricks is afgeleid van het ingenieuze en gepatenteerde modulaire bouwsysteem waarmee de geluidsstudio’s worden opgebouwd. Door het ‘Bricks' principe zijn de studio’s bijzonder gemakkelijk op te bouwen zonder dat u daar specifieke kennis of gereedschap voor nodig heeft. Studiobricks heeft esthetiek hoog in het vaandel. De studio’s zien er strak en representatief uit en kunnen in ieder interieur geplaatst worden of dit nu een huiskamer, kantoor of studio is. Verder kunt lezen over de verschillende varianten, isolatiewaarden en de toepassingsgebieden van de studio. Misschien wordt dit wel de beste investering in uw muzikale carrière die u ooit heeft gemaakt!

 

Studiobricks varianten
Iedere studio-eigenaar heeft zo zijn of haar wensen als het gaat om de eigenschappen die een geluidsstudio zou moeten hebben. Met stip op één staat natuurlijk de isolatiewaarde van een geluidsstudio. Het gaat er uiteindelijk om dat de studio voldoende geluid isoleert zodat er ongestoord kan worden gewerkt. Op de tweede plaats de afmetingen van een geluidsstudio, deze moet groot genoeg zijn om bijvoorbeeld alle instrumenten in kwijt te kunnen. Verder moet de ruimte akoestiek in orde zijn en het klimaat regelbaar. Het assortiment is bijzonder ruim te noemen, dus voor iedere toepassing is er wel een Studiobricks. En anders laten wij er toch gewoon één maken voor u!

Welke Studiobricks past bij mij?

 • Studiobricks Double Wall| One & One Plus
  Dit zijn de twee kleinste Studiobricks Geluidsstudio's die een naam hebben maar vallen wel onder het type 'Standard Double Wall'. De Studiobricks One wordt toegepast in situaties waarbij voor een korte duur van tijd stilte gewenst is, bijvoorbeeld als telefooncel op beurzen en festivals of in een bedrijfshal. Dit type Studiobricks is ook de ideale toevoeging in een bestaande studio als vocalbooth. De One Plus studio biedt nét dat beetje meer ruimte (30 cm) dan het type One. Dit is zeker voor saxofoonspelers en trompettisten wenselijk inverband met de afmeting van het instrument en een eventueel te plaatsen lessenaar. Om deze studio te plaatsen dient uw ruimte minimaal 231 cm hoog te zijn.
    
 • Studiobricks Double Wall | Standard
  Ook dit type geluidsstudio behoort tot de Studiobricks Standard Doubel Wall familie, dus dubbelwandig. De binnenmaat van deze studio's hebben een hoogte van 210 centimeter en kan worden geplaatst in ruimten met een plafond hoogte van tenminste 245 cm. De toepassingsgebieden van deze studio’s zijn talloos, denkt u aan een oefenruimte voor muzikanten, drumcabine, vocalbooth, DJ- en producerstudio, voice-over werk of als slaapkamer voor mensen met last van hyperacusis. Bij de laatste toepassing adviseren wij zelf maatregelen te treffen zoals een CO2 melder.  
   
 • Studiobricks Triple Wall
  Dit is de variant met de hoogste isolatiewaarden. De wanden en het dak (plafond) zijn zo samengesteld dat er naast het box-in-box principe nog een extra wandlaag is aangebracht voor een optimale isolatie. De Studiobrick Triple Wall wordt veelal gebruikt door drummers, audiciens (audiometrie), apparatuurkalibratie en voor het inspreken van boeken en films, oftewel voice-over werk, in drukke omgevingen.

Isolatiewaarden Studiobricks varianten

 • Standard, Double Wall 
  De Studiobricks Standard varianten worden opgebouwd met Double Wall Bricks. Dit houdt in dat de studio een binnen- en buitenschil heeft. De Bricks zijn zo gemaakt dat de studio bestaat uit een box-in-box principe. Deze variant heeft een isolatiewaarde van 44,5 decibel, gemeten volgens de ISO 717-1 norm. Deze Double Wall variant is het meest verkocht en voldoet in de meeste situaties prima.

double wall 

 • Pro, Triple Wall 
  Deze Studiobricks variant wordt opgebouwd met het Triple Wall principe. Deze studio bestaat uit extra dikke en zware Bricks met meerdere wandlagen. U kunt dit zien als een dubbel box-in-box principe met maarliefst 49,5 decibel aan isolatiewaarde!

  De extra isolatiewaarde ten opzichte van de Double Wall variant maakt deze geluidsstudio ook dé studio voor het maken van opnamen van voice-over werk of als drumcabine.

Studiobricks maatwerk Studiobricks Maatwerk
Het modulaire systeem maakt het mogelijk om praktisch iedere afmeting studio voor u te produceren in iedere RAL kleur. De studio’s worden met sprongetjes van 30 centimeter in de lengte en de breedte steeds groter. Bijvoorbeeld: Een studio kan een afmeting hebben van 210 (l) x 210 (b) x 210  (h) cm. De eerstvolgende studio in het lijstje heeft een afmeting van 240 (l) x 210 (b) x 210 (h) en de daaropvolgende heeft een afmeting van 240 (l) x 240 (b) x 210 (h) cm. De lijst gaat zo door tot de maximale afmeting van 9 x 5,10 meter!
Naast het aanbod van maarliefst 42 verschillende Studiobricks afmetingen kan uw studio ook worden geleverd met een breed scala aan geluidsisolerende deuren en ramen. Er is keuze uit vier verschillende deuren, met of zonder geluidsisolerend glas, en tien verschillende afmetingen geluidsisolerende ramen. Ramen en deuren kunnen praktisch op iedere plek in de studio worden geplaatst door bepaalde Bricks te vervangen. De ramen verminderen de isolatiewaarde van de studio niet en zijn net zo diep als de Bricks dik zijn. De ramen blijven dus gelijk aan de wanden. Op de foto rechts ziet u de zeer fraaie Studiobricks Windows Solution. Zo kunt u bijvoorbeeld saxofoon spelen in de huiskamer zonder dat u zich helemaal van de wereld afzondert.Studiobricks Custom made 

Offerte, demonstratie of vragen naar aanleiding van deze tipspagina?
Neemt u dan gerust contact met ons op. Wij maken graag een offerte voor u. Het helpt ons enorm als u een schets meestuurt met onder andere de gewenste afmetingen en eventueel de plaatsing van (extra) ramen en deuren. In onze showroom kunt u de Studiobricks bezichtigen, neemt u gerust een instrument mee en/of iemand die het instrument bespelen kan.