Bass Traps

Bass Traps voor het beheersen van lage frequenties
In een luisterruimte of studio van bepaalde afmetingen kunnen lage frequenties, bastonen, staande golven produceren. Dit betekent simpel gezegd dat een geluidsgolf precies in een ruimte past waardoor vaak een gonzende klank wordt ervaren. Om zonder ingewikkelde en vaak kostbare geluidsmetingen een oplossing te vinden kunt u dit probleem verminderen door Bass Traps in de hoeken van uw ruimte te installeren.

Waar plaats ik Bass Traps?
De meest voor de hand liggende plaatsen zijn natuurlijk de hoeken, vandaar ook de driehoekvorm. Het hangt van de frequenties en de ruimte af waar de staande golf ontstaat. Wij adviseren om de hoeken voorin de ruimte als eerst te voorzien van Bass Traps, tenminste 2 per hoek om voldoende absorptievolume te realiseren. In een later stadium kunt u ook de hoeken achter de zitpositie voorzien van Bass Traps.

Heeft u een ruimte die vrij leeg is qua meubilair en inrichting dan plaatst u ook in de hoeken van de wand en het plafond (in het midden van een muur) ook Bass Traps. Op deze manier brengt u voldoende volume aan in de ruimte. Een grote platenkast of bank in de ruimte plaatsten kan in sommige gevallen ook prima werken!

Zelf Bass Traps maken
De handige studiobouwer of audiofiel maakt zijn eigen absorptiepanelen of Bass Traps. Doormiddel van houten frames bespannen met een textielsoort vult u hoeken uit zodat staande golven worden afgebogen zodat laagfrequent geluid niet de overhand krijgt. Een mix van Akotherm Basic D20 en D40 is de perfecte vulling. Plaats een aantal lage Akotherm D40 over de lichtere variant Akotherm Basic D20 voor het beste resultaat. Bass Traps dienen goed gevuld te zijn om goed te kunnen werken.

Hieronder vindt u de producten voor het verminderen van staande golven

Filteren
Filteren

Akoestische oplossingen voor Studio & HiFi
Meer oplossingen, toepassingen en producten voor studio's en luister- en HiFi ruimte vindt u op de overzicht pagina Studio & HiFi.