Geluidsisolatie voor uw houten vloeren

Een houten vloer is prachtig, maar kan veel geluid doorlaten. Gelukkig is een gebrekkige akoestische vloerisolatie van een houten vloer makkelijk te verhelpen. Of u nu een houten verdiepingsvloer of een houten zoldervloer wil isoleren, de werkwijze is identiek. We leggen u graag uit hoe u te werk gaat.

Wat is het probleem?
Het gebrek aan gewicht is het grootste probleem bij houten verdiepingsvloeren. Gesprekken kunt u daardoor bijna letterlijk volgen in de ruimte eronder en voetstappen komen door als doffe dreunen.

Wat is de oplossing?
De oplossing is eenvoudig: massa toevoegen met onze Isomat KE. Deze is verkrijgbaar in 2 varianten: 8 kg/m² en 14 kg/m². Hoe zwaarder de vloer, hoe beter de isolatie.
Let wel op dat uw constructie het extra gewicht zeker aankan. Raadpleeg bij twijfel uw aannemer of architect.

Het stappenplan voor de isolatie van uw houten vloer

  1. Maak de houten verdiepingsvloer stofvrij en dicht alle naden en kieren. Zijn er nog holle ruimtes tussen de balken? Dan is het belangrijk om de houten vloer eerst tussen de balken te isoleren. Vul deze holle ruimtes zoveel mogelijk op met onze Eco-Coustic Cotton. Zo vermijdt u dat deze als klankkast gaan fungeren.
  2. Vervolgens gaat u de houten vloer isoleren van bovenaf. Leg daarvoor de Isomat KE strak tegen de wanden en strak tegen mekaar. Is de vloer niet helemaal glad of kraakt de vloer? Voorzie de Isomat KE in dat geval van een laagje Stauf Extreme Tack aan de jutezijde.
  3. Werk de Isomat KE af met een multiplex afwerkplaat van tenminste 12 mm. Schroef deze plaat vast doorheen de Isomat KE.
  4. Werk de afwerkplaat af met een afwerkingsvloer naar keuze.

Wilt u tijd en energie besparen?
Gebruik dan onze Merfoplex sandwichplaten in combinatie met Agglomer Strips. Plaats om de 40 cm een Agglomer strip op de houten verdiepingsvloer en breng hier de Merfoplex op aan. In een handomdraai maakt u zo een ontkoppelde akoestische vloer.
Wilt u geen houten vloer- maar een betonnen vloer isoleren? Kijk dan hier.
Meer weten over het isoleren van houten vloeren? Lees dan zeker onze uitgebreide tipspagina.

Hieronder vindt u de producten om uw houten vloer te isoleren. Gebruik de filters in de linker kolom om meteen het juiste isolatiemateriaal te vinden voor uw probleem. Weet u niet precies waar het probleem zit? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Filteren
Filteren

Bouwkundige geluidsisolatie
Meer oplossingen voor het isoleren van wanden, vloeren en plafonds vindt u op u op de overzichtpagina Bouwkundige geluidsisolatie. Gerelateerd hieraan zijn de pagina's over burengeluid.