Wat is het probleem? Betonnen vloeren isoleren over het algemeen van zichzelf prima lucht- en contactgeluid. In sommige gevallen, bijvoorbeeld bij een grote overspanningen of holle vloeren, zijn beide typen geluid toch hoorbaar. Contactgeluid is vooral in flats een probleem, denkt u aan geluiden zoals het getik van hoge hakken, dichtslaan van deuren en loopgeluiden vanuit het trappenhuis. Contactgeluid wordt het best aangepakt bij de bron, de veroorzaker. Dit geldt niet perse voor luchtgeluid dit kan zowel aan de bronzijde als bij de ontvangende partij worden verminderd.
Wat is de oplossing voor contactgeluid? Het isoleren van contactgeluid doet u door het toepassen van een zwevende vloer. Akoestifloor is een product waarmee u een zwevende vloer kunt maken. Akoestifloor bestaat uit een laag trillingisolatie verlijmd op een dubbele laag gipsvezelplaat waarvan twee zijden overlappen. Een zwevende vloer zorgt ervoor dat trillingen minder worden doorgegeven aan de bestaande vloer, denkt u aan contactgeluid zoals tikkende hakjes. Een belangrijk aandachtspunt is dat de Akoestifloor los van de wanden ligt! Hiervoor gebruikt u Agglomer Strips. Let bij de productkeuze op de totale dikte van de vloer met vloerbedekking zodat de deuren nog open en dicht kunnen.
Wat is de oplossing voor luchtgeluid? Luchtgeluid is meestal geen probleem bij betonnen vloeren. De kans is groter dat geluid flankerend in uw ruimte terecht komt, dus via de wanden, ventilatiekanalen of geluidslekken zoals niet goed aansluitende wanden of plafonds. Bij hoge geluidsniveaus uit een (pop)oefenruimte of studio kan luchtgeluid wel een probleem veroorzaken. Hier gebruikt u een combinatie van Akoestifloor en het zwevende wand- en plafondsysteem Merfoflex.
Hieronder vindt u de producten voor het isoleren van een betonnen vloer
Bouwkundige geluidsisolatie Meer oplossingen voor het isoleren van wanden, vloeren en plafonds vindt u op u op de overzichtpagina Bouwkundige geluidsisolatie. Gerelateerd hieraan zijn de pagina's over burengeluid.