Luchtkanalen stiller maken

Wat is het probleem?
Om warmte af te voeren en koele lucht aan te voeren zijn ventilatiekanalen nodig. Deze kanalen vormen vaak ook een geluidslek omdat het open verbindingen zijn tussen de buitenwereld en machinekamer.

Wat is de oplossing?
De oplossing voor ronde kanalen is het eenvoudigst, u plaatst hier minimaal twee Inno Dempers in met een tussenruimte van ongeveer 10 cm met alle pluggen verwijderd. Bij voldoende ruimte kunt u er ook voor kiezen om een Aluphon demper te plaatsen.

De oplossing voor rechthoekige of vierkante kanalen is het beplakken van de binnenzijde met een absorptiemateriaal zoals Tecnocell in droge kanalen en Acusticab in kanalen waar het materiaal vochtig zou kunnen worden.

Wanneer u niet in het kanaal kunt komen dan voorziet u het kanaal van een zogenaamd labyrint. Dit is het best te omschrijven als een tunneltje met wandjes die voorzien zijn van een absorptiemateriaal. Zo moet de lucht een aantal bochten om die het geluid zoveel mogelijk absorberen.

Hieronder vindt u de beschreven producten voor het isoleren van de luchtkanalen

Filteren
Filteren

Geluidsisolatie voor jacht- en scheepsbouw
Meer informatie over het isoleren van jachten, schepen en sloepen vindt u op de overzichtpagina 'Geluidsisolatie en absorptie voor boot en jacht'.