Ontkoppelingsstroken

Ontkoppelingsstroken voor vloeren en voorzetsystemen

Bij het plaatsen van een zwevende vloer is het belangrijk dat deze vloer nergens de wanden kan raken, wanneer dit wel gebeurt worden trillingen als nog doorgegeven aan de constructie en spreekt van een geluidslek. Monteer voor het plaatsen van een zwevende vloer, wand of plafond eerst trillingisolerende stroken tegen de bestaande constructie waar de zwevende vloer, wand of plafond tegenaan wordt geplaatst. U kunt zich dit het best voorstellen als een trillingisolerende plint van schuim of rubbergranulaat, afhankelijk van het gewenste product.

Welke producten zijn hiervoor geschikt en wat zijn de verschillen?

Er zijn drie producten in het assortiment die kunnen worden gebruikt als ontkoppeling tussen zwevende constructies zoals een vloer.

Regufoam Strips: Gemaakt van een hoogwaardig polyurethaanschuim, geschikt voor het zwevend plaatsen van wanden, vloeren en het dek op jachten.
Agglomer Strips: Gemaakt vlokkenschuim (ook wel polypress genoemd), geschikt voor het zwevend plaatsen van wanden, vloeren en het dek op jachten.
Regupol Strips: Gemaakt van een rubbergranulaat, geschikt voor het ontkoppelen van zware wanden en als trillingisolatie tussen gevel en trottoir (ook buiten te gebruiken).

Geen producten gevonden voor deze selectie.