Nagalm in huis

Wat is het probleem? Woonkamer akoestiek
Galm wordt veroorzaakt door het gebruik van (teveel) harde materialen in het interieur van bijvoorbeeld uw huiskamer of slaapkamer. Maar het zelfde probleem kan zich voordoen in uw studio of op kantoor.

Wat is de oplossing?
De oplossing is zachte absorberende vlakken aanbrengen in uw ruimte. De volgende vragen schieten u dan wellicht te binnen: Hoeveel geluidsabsorptie? Waar moet ik deze geluidsabsorptie plaatsen? Welke producten komen in aanmerking? De antwoorden op deze vragen verschillen per ruimte en situatie, maar vindt u wel op deze pagina!

Wat heb ik nodig en hoeveel heb ik nodig?
Dit verschilt nogal per situatie, in sommige ruimten hangen wel gordijnen en in sommige ruimten weer niet. Het plaatsen van 25 á 35% van het vloeroppervlak aan geluidsabsorberende materialen geeft een merkbaar betere akoestiek. Dus heeft uw huiskamer een vloeroppervlak van 40 m². Dan begint u met het aanbrengen van 10 á 15 m² aan geluidsabsorptie. De wanden en het plafond zijn de eerste reflectievlakken van geluid en daarom de aangewezen plekken voor geluidsabsorptie. Het resultaat van absorptiemateriaal onder tafels of stoelen is minimaal te noemen.

Tipspagina
Op onze tipspagina vindt u uitgebreide artikelen waar nog wat dieper wordt ingegaan op het oplossen van een slechte akoestiek.

Hieronder vindt u de producten die geschikt zijn voor het verbeteren van de akoestiek in uw woonkamer
 


Welk geluidsprobleem wil je aanpakken?

Lees meer over nagalm in huis

Hoe maak ik zelf een geluidsstudio? Lees hier de oplossing!

13/07/2017| Categorieen: Studio & Hifi| 40168

Zelf een studio bouwen, lees hier hoe en met wat.

Lees het artikel

Last van pianogeluid? Wij bieden de oplossing

14/04/2017| Categorieen: Woning, Studio & Hifi| 36622

Tips voor het isoleren van pianogeluid

Lees het artikel

Referenties

Snelle levering

Duidelijke en overzichtelijke website. Snelle levering en super producten. Ik zocht geluidsisolatie voor mijn aquarium pomp en heb volgens de info op de website bestelt. Perfect! Pomp is nu nagenoeg geluidloos!!!
23-05-2022 | Ilse, Almere
prima service

prima en snelle service
19-05-2022 | Robert Loep, Wilnis